FOTO Eroii marinari, comemorați de Forțele Navale Române la Constanța

Forțele Navale Române au marcat Ziua Recunoștinței, la Constanța, prin desfășurarea unor ceremonii militare și religioase în memoria eroilor marinari, care și-au pierdut viața în Slujba Patriei.

FOTO Eroii marinari, comemorați de Forțele Navale Române la Constanța


Statul Major al Forțelor Navale au organizat, duminică, 14 august, o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria celor care își dorm somnul de veci în adâncul apelor, la Monumentul Crucea Marinarilor, de pe faleza din Constanţa.

Prezent la eveniment, președintele CJC, Mihai Lupu a declarat că: “În această zi, în semn de prețuire și respect, îi comemorăm, cu profundă recunoștință și apreciere, pe marinarii români care, pentru independență și  integritatea teritorială a acestei țări au făcut sacrificiul suprem. Cinste eroilor marinari căzuți la datorie!”.

A urmat depunerea de coroane de flori, delegaţia Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, participând alături de celelalte delegaţii la cinstirea memoriei înaintaşilor marinari.

Tot astăzi, a avut loc și ceremonialul ridicării pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei și ridicarea pavilionului și marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv. La finalul manifestărilor au fost acordate medalii de onoare şi diplome pentru personalul militar şi civil cu merite deosebite din cadrul Forţelor Navale Române.

Mâine, Forţele Navale sărbătoresc Ziua Marinei, printr-o serie de manifestări în porturile fluviale şi de la Marea Neagră. La Festivităţile de la Constanţa va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, care va ţine un discurs la ceremonia din Portul Militar şi va vizita Nava-şcoală "Mircea", recent ]ntoarsă dintr-un marş internaţional de instrucţie.