George Simion, stropit cu cerneală la Marșul Unioniștilor, organizat de Ziua Unirii Principatelor Române

Liderul AUR, George Simion a fost stropit cu cerneală în timp ce susţinea un discurs. Persoana pusă pe scandal a fost ridicată de jandarmi în urma incidentului.

George Simion, stropit cu cerneală la Marșul Unioniștilor, organizat de Ziua Unirii Principatelor Române


Liderul AUR, George Simion a fost stropit cu cerneală în timp ce susţinea un discurs. Persoana pusă pe scandal a fost ridicată de jandarmi în urma incidentului.

În momentul în care George Simion ţinea un discurs, cineva din mulţime s-a îndreptat către el şi pur şi simplu l-a împroşcat cu cerneală. Imediat, oamenii au sărit în apărarea liderului AUR. Au intervenit şi jandarmii, ceea ce a dat naştere la un scandal uriaş.
Persoana care a aruncat cu cerneală în George Simion a fost ridicată de forţele de ordine. Cel mai probabil, aceasta va fi dusă la audieri, transmite România Tv.
„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IJJ Iași, citaţi de Bzi.
Scandalul a izbucnit după ce în Piaţa Unirii din Iaşi un grup de persoane a afişat un banner cu mesajul „Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei”, spunând că AUR şi senatoarea Diana Şoşoacă nu reprezintă de fapt Iaşiul.
La eveniment au fost prezenți mai mulți artiști de muzică populară, pro-bono, potrivit lui George Simion.
„Suntem aici pentru că este dreptul nostru, suntem aici pentru că suntem reprezentanți ai poporului român și pentru că poporul român își poate asuma prezența la o zi națională fără să fie îngrădit cu garduri, cu botnițe, cu lese și cu legi date împotriva poporului român.  Pentru că ei dau 50.000-100.000-200.000 de euro pe spectacole, artificii, când e zi de sărbătoare, noi am umplut astăzi Piața Unirii și facem fără nicun leu. Toți artiștii care sunt în fața voastră au venit pro-bono, din dragoste pentru țară și vreau să le mulțumim!”, a declarat George Simion.
Imediat după ce a fost pătat cu cerneală, în timpul horei unirii, Simion a oferit prima reacție.
„Ei pot să arunce cu orice în noi, nu ne intimidează. Doar hoții se tem. Noi ne temem doar de bunul Dumnezeu. Am oferit ieșenilor astăzi și vreau să vă transmit tuturor că vă iubesc. Până acum, horele erau organizate separat. Autoritățile într-o parte și cum spun ei, prostimea, în altă parte. Acum suntem cu toții împreună. Acum poate să vină oricine să vină să ne omoare, să ne facă dosare penale. Noi nu suntem fricoși. Au aruncat cu chestii d-astea și în Emil Constantinescu, Ion Rațiu, Corneliu Coposu”, a declarat Simion.
Manifestațiile vor continua astăzi la Focșani, de la ora 17:00, potrivit liderului AUR.