Germania a raportat 31 de cazuri de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca

Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a anunţat că a înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier. Dintre aceste cazuri, nouă au fost fatale.

Germania a raportat 31 de cazuri de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca


Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a anunţat marţi că a înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier. Dintre aceste cazuri, nouă au fost fatale, după ce aceste persoane au primit vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, informează Reuters.

Institutul Paul Ehrlich (PEI) a declarat că a înregistrat 31 de cazuri de cheaguri în venele cerebrale - boală cunoscută ca tromboza sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST) - şi că în 19 dintre acestea a existat un deficit de trombocite sau trombocitepenie.
În nouă cazuri, persoanele afectate au murit. Cu excepţia a două cazuri, toate rapoartele se referă la femei cu vârste între 20 şi 63 de ani. Cei doi bărbaţi aveau 36 şi 57 de ani.
Este posibil ca cercetătorii să fi găsit o explicație pentru fenomenul rar, dar grav, de formare a cheagurilor de sânge, raportat la unele persoane care au primit vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca.
Potrivit Reuters, ei cred că fenomenul este similar cu unul care apare rar, după folosirea unui medicament numit heparină, numit trombocitopenie indusă de heparină (HIT). În HIT, medicamentul provoacă sistemul imunitar să producă anticorpi care activează trombocitele şi care determină coagularea sângelui.