Guvernul a aprobat proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege care elimină cumulul pensiei cu salariul la stat şi prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani.

Guvernul a aprobat proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat


Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege care elimină cumulul pensiei cu salariul la stat şi prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani, a anunţat premierul Florin Cîţu.

"Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Este un proiect de lege care merge în Parlament în procedură de urgenţă şi este proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat şi, în acelaşi timp, prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani. Am adoptat și un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 130 din 2020. Este vorba de transferul sumelor alocate la Măsura 3 către Măsura 2 pentru a merge în continuare cu plata la Măsura 2 până se elucidează problemele pe care le-am avut la Măsura 3", a precizat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 
Întrebat cum comentează avizul negativ primit de la Consiliul Legislativ, premierul a zis: „Este un aviz optional, l-am luat in considerare, noi credem ca nu este adevarat (ce sustine Consiliul Legislativ), vom merge in Parlament si acolo sunt singur ca proiectul de lge va putea fi imbunatatitit desi eu cred ca aste e forma corecta pentru Romania”.