Guvernul a prelungit şomajul tehnic până la data de 1 iunie

Vicepremierul Raluca Turcan a a anunţat joi măsuri referitoare la prelungirea ajutorului pentru şomaj tehnic până la 1 iunie

Guvernul a prelungit şomajul tehnic până la data de 1 iunie


Vicepremierul Raluca Turcan a a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, măsuri referitoare la prelungirea ajutorului pentru şomaj tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menţinerii lui în domeniile în care activităţile rămân restricţionate.

"Guvernul a decis astăzi prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie 2020 cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Vorbim deopotrivă despre angajaţi cu contracte individuale de muncă, dar şi despre profesii liberale, PFA şi alte categorii de profesionişti. Intenţia noastră declarată este, aşadar, să acordăm această formă de sprijin şi, în paralel, cu data de 1 iunie să venim cu măsuri active", a declarat Raluca Turcan, la finalul şedinţei de Guvern.
"A fost adoptată OUG pentru sprijinirea unor oameni și companii, pe o perioadă limitată de timp. Pentru protecție socială - prelungirea șomajului tehnic până la 1 iunie. Vrem să acordăm această formă de sprijin în paralel cu măsuri active, care să includă și suportarea unei părți din salariu", a mai precizat Turcan.