Incendiu la New Delhi, soldat cu 27 de morţi

Un incendiu declanşat accidental într-o clădire cu mai multe etaje din New Delhi vineri s-a soldat cu 27 de morţi, au anunţat serviciile de intervenţie indiene, potrivit AFP.

Incendiu la New Delhi, soldat cu 27 de morţi
Foto: Dinesh Joshi/The Associated Press


Un incendiu declanşat accidental într-o clădire cu mai multe etaje din New Delhi vineri s-a soldat cu 27 de morţi, au anunţat serviciile de intervenţie indiene, potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Focul a fost stins. Numărul total al morţilor este de 27. Operaţiuni de căutare sunt în curs", a indicat un responsabil al pompierilor.
Sunil Choudhary, şef adjunct al pompierilor din Delhi, a avansat un bilanţ de 26 de morţi, în scădere cu o victimă.
"Peste 25 de persoane sunt rănite, inclusiv cele care au sărit din clădire", a indicat Choudhary.
Etajul al treilea al imobilului nu a fost încă cercetat şi acolo ar putea fi descoperite alte cadavre, a informat canalul de televiziune CNN-News18, citându-l pe Atul Gard, de la pompierii din Delhi.
Peste 40 de persoane au suferit arsuri şi au fost spitalizate, potrivit presei.

Între 60 şi 70 de persoane au fost salvate din clădire, conform media locale, care citează poliţia.
Incendiul s-a declanşat, la primul etaj, într-un imobil comercial cu patru etaje din vestul New Delhi la sfârşitul după-amiezii. La etajul respectiv se aflau birourile unei întreprinderi de fabricare a camerelor de supraveghere şi a routerelor, a transmis NDTV, citând un responsabil al poliţiei.
Treizeci de maşini ale pompierilor, precum şi ambulanţe înconjurau în continuare clădirea.
Times of India a indicat că proprietarul imobilului a fost reţinut.
Incendiile sunt frecvente în India din cauza practicilor deficitare în sectorul construcţiilor şi a nerespectării regulilor de securitate.