Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Bârlad

Un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad a fost cuprins de flăcări marți seară. Incendiul de manifestă pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați, fiind avariate inclusiv niște autoturisme.

Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Bârlad


Un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad a fost cuprins de flăcări marți seară. Incendiul de manifestă pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați, fiind avariate inclusiv niște autoturisme care se aflau în curtea depozitului.

La stingerea incendiului participă trei ofiţeri şi 60 de subofiţeri de la detaşamentele Bârlad şi Vaslui ale ISU "Podul Înalt".
UPDATE: În acest moment se actioneazã cu 13 autospeciale de la Detasamentele Bârlad si Vaslui precum si de la Serviciul Privat pentru Situatii de Urgentã de la Rulmenti Bârlad, cu douã Motopompe, 3 ofiteri si cel putin 60 de subofiteri. Masinile de stingere se alimenteazã, printre altele, cu apã si de la piscina privatã din apropiere (Grenfield). Din cele 13 autospeciale sase sunt de stingere, trei autofreze multifunctionale cu care se aduce apã si douã autoscãri de lucru la înãltime, cu care se stinge focul de sus. Au fost avariate câteva autoturisme aflate în curtea depozitului. Autoturismele au fost afectate de radiația termică. Actiunea este în încã în desfãsurare, lichidarea incendiului fiind de duratã.
"Se acţionează cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la detaşamentele de pompieri Vaslui şi Bârlad şi de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Rulmenţi Bârlad, cu trei autofreze multifuncţionale şi două autoscări. Este nevoie de cantităţi foarte mari de apă. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi şi se acţionează pentru limitarea şi lichidarea focarelor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.