Incident revoltător: O pacientă a murit după ce a fost dezintubată din greșeală

Un incident șocant a avut loc joi pe secția ATI de la Spitalul “Victor Babeș”. O pacientă internată la terapie intensivă ar fi murit după ce ar fi fost extubată din greșeală.

Incident revoltător: O pacientă a murit după ce a fost dezintubată din greșeală


Un incident șocant ar fi avut loc joi pe secția ATI de la Spitalul “Victor Babeș” din Capitală. O pacientă internată la terapie intensivă ar fi murit după ce ar fi fost extubată din greșeală de un brancardier, potrivit unor surse din spital.

Brancardierul ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă l-ar fi încurcat și astfel ar fi ajuns să o extubeze pe femeie, potrivit surselor Digi24.
Conducerea spitalului a anunţat în joi seară Poliţia Capitalei de moartea unei paciente, după ce aceasta ar fi fost dezintubată din greşeală.
Polițiștii de la Serviciul Omoruri și un procuror au ajuns în urmă cu puțin timp la Spitalul Victor Babeș din București, un spital unde sunt tratați pacienți cu coronavirus, și fac cercetări cu privire la decesul suspect.
Dintr-o aparentă confuzie, el a deconectat femeia de la aparate, în locul bărbatului decedat.
Conducerea spitalului a confirmat decesul unui pacient de la ATI care a murit din alte cauze decât cele naturale sau medicale și a anunțat polițiștii, conform procedurilor.
„În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Anchetatorii efectuează cercetări la această oră, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.