Caz uluitor: Un bărbat s-a întors acasă la o săptămână după ce a fost înmormântat

Un caz pe cât de uluitor, pe atât de şocant şi de neverosimil într-un sat din judeţ. La o săptămână după ce o mamă pensionară şi-a îngropat fiul de 51 de ani, aceasta s-a trezit într-o dimineaţă cu fiul în uşă.

Caz uluitor: Un bărbat s-a întors acasă la o săptămână după ce a fost înmormântat
Foto: Ziarul de Iași


La o săptămână după ce o bătrână din județul Iași şi-a înmormântat fiul de 51 de ani, acesta s-a întors acasă, chiar în ziua în care era organizat primul praznic.
Încurcătura teribilă, care le-a dat celor doi viețile peste cap, s-a produs în momentul în care într-un râu a fost găsit un cadavru, iar membri ai familiei „l-au recunoscut” pe bărbatul de 51 de ani, pe care, de altfel, mama sa l-a dat dispărut.
Gabriel Luca locuiește împreună cu mama lui, în comuna Costuleni. În luna octombrie, a plecat de acasă, pentru că își găsise de lucru în altă localitate, însă nu a anunțat pe nimeni.
După patru zile, îngrijorată, femeia s-a dus la Poliţie şi i-a anunțat dispariţia. După 45 de zile, cadavrul unui bărbat a fost găsit într-un râu.
„Pe data de 25 octombrie a fost înregistrată dispariţia. La începutul lunii decembrie a fost găsit corpul lui în râul Jijia. Pe data de 6 decembrie a fost declarat decesul, după ce fratele mortului şi nepoata au fost chemaţi la morgă pentru a identificat cadavrul. Hainele păreau că sunt identice, semăna şi un pic la faţă, chiar dacă era un pic umflat. De fapt, nu l-au văzut foarte mult deoarece era pus într-un sac, probabil că stătuse mult în apă”, a declarat mama bărbatului pentru Ziarul de Iași.
„„Pe data de 10 decembrie l-am înmormântat, iar Iar vineri (18 decembrie, n.r.) m-am trezit cu el la poartă. A început să mă doară inima. I-am spus: Măi, dar eu te-am îngropat pe tine! Iar el mi-a răspuns: Ehe, bine că ai avut bani... Vă daţi seama? Eu am cheltuit o groază de bani pe preot, pe clopotar, priveghi. I-am pus şi cruce la groapă...“, a mai spus femeia.
Autorităţile au o dilemă acum: cine este bărbatul găsit în râul Jijia, şi ce vor face cu mortul îngropat? „Procedura este de du­rată. Cel înmormântat va fi deshumat şi se va lucra la identificarea cadavrului. De asemenea, trebuie anulat certificatul constatator al morţii bărbatului care este în viaţă“, a spus Anca Vîjiac, din Poliţia Iaşi.
Acum bărbatul face demersuri pentru anularea certificatului de deces. În același timp, autoritățile trebuie să stabilească adevărata identitate a mortului îngropat.