Iohannis a prelungit starea de urgenţă cu încă 30 de zile. ”Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital”

Preşedintele Iohannis anunţă prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor ar duce la o creştere a cazurilor

Iohannis a prelungit starea de urgenţă cu încă 30 de zile. ”Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital”


Preşedintele Klaus Iohannis anunţă marţi, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că  pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer ”cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor.

Am emis decretul cu 30 de zile a stării de urgenţă pe întreg teritoriu al Romaniei. În pofida restricţiilor adoptate de statele lumii nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri ale ritmului evoluţiei pandemiei. Numărul persoanelor infectate cât şi numărul deceselor cresc zilnic într-un ritm alert. Ne luptăm cu o epidemie destul de greu de controlat. Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare. Ar însemna ca toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum să fie în van. Nu putem permite niciun pas înapoi în contextul în care avem de-a face cu o răspândire intracomunitară”, a precizat Klaus Iohannis într-o declarație de presă.