Iohannis: Demisiile politice au fost suficiente pentru moment

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că demisiile din Guvern în scandalul azilele grozei sunt suficiente și că acum trebuie găsite toate persoanele vinovate direct de ororile din acele cămine.

Iohannis: Demisiile politice au fost suficiente pentru moment
Foto: presidency.ro


Demisiile politice "au fost suficiente pentru moment" în cazul neregulilor descoperite în azile, a afirmat, luni, preşedintele Klaus Iohannis.

"Demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este important să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite. Pe de altă parte, sigur că acele două portofolii aşteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenţia de a propune două persoane şi probabil miercuri deja vor depune jurământul", a afirmat Iohannis.
Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni, prin vot, să o propună pentru funcţia de ministru al Muncii pe Simona Bucura-Oprescu, iar pentru funcţia de ministru al Familiei pe Natalia Intotero, după demisiile lui Marius Budăi şi Gabriela Firea.
Şeful statului participă, luni şi marţi, la al treilea Summit Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE - CELAC).