Iohannis: Multă lume vrea să se vaccineze. Sperăm ca la vară să terminăm pandemia

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la finalul vizitei la centrul de vaccinare de la Romexpo, că se bucură că românii au arătat că își doresc să se vaccineze.

Iohannis: Multă lume vrea să se vaccineze. Sperăm ca la vară să terminăm pandemia


Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la finalul vizitei la centrul de vaccinare de la Romexpo, că se bucură că românii au arătat că își doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

”Acest centru este o realizare notabilă. Îi felicit pe cei care s-au implicat pentru a realiza acest centru și care au înțeles că este nevoie in București de un centru mare de vaccinare. Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare de atitudine pe care o salut în mod explicit. În săptămânile viitoare vor veni tot mai multe doze de vaccin. În acest centru vor putea fi vaccinate 3.000 de persoane pe zi. Avem speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate. Vaccinarea cu singură nu rezolvă, e nevoie de respectarea cu striictețe a regulilor”, a spus Klaus Iohannis.
El a adăugat că acest centru începe să funcţioneze în această săptămână.
"Vor creşte gradual capacitatea aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin şi noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie. Vreau să strag atenţia publicului, vaccinarea singură nu rezolvă pandemia, până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem la o viaţa normală, dar acest lucru e posibil dacă pe de o parte respectăm restricţiile şi dacă 60-70 % din populaţie e vaccinată. Şi atunci, dacă facem lucrurile cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală", a declarat preşedintele.