Orban: SIIJ a deteriorat imaginea României. Înainte de vot, cel puțin 10 deputați PNL au fost sunați și convocați la DNA Brașov

Ludovic Orban a precizat miercuri că înaintea de exprimare a votului final privind desfiinţarea SIIJ, mai mulţi deputaţi PNL au fost sunaţi şi convocaţi la DNA Braşov.

Orban: SIIJ a deteriorat imaginea României. Înainte de vot, cel puțin 10 deputați PNL au fost sunați și convocați la DNA Brașov


Ludovic Orban a precizat miercuri că înaintea de exprima votul final privind proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunillor în Justiţie mai mulţi deputaţi PNL au fost sunaţi şi convocaţi la DNA Braşov. Liderul liberalilor a adăugat că era un apel fals şi le-a sugerat parlamentarilor partidului să sesizeze poliţia pentru a cerceta cine se află în spatele acestor apeluri.

„„Astăzi, Camera Deputaților a votat desființarea Secției speciale. Sunt doar primii pași într-o reformă mai amplă pe care coaliția de guvernare le-a stabilit în programul de guvernare. Vor urma, practic, legile justiției și de asemenea noile proiecte privind Codul penal și Codul de procedură penală. Pentru noi, independența justiției, liberul acces al cetățeanului la justiție, funcționarea puterii judecătorești ca o autentică putere în stat, non-interferența politicului în funcționarea justiției sunt principii fundamentale, pe care le punem în practică și pe care le vom susține și în viitoarele proiecte care vor fi adoptate de Guvern și vor intra în dezbaterea Parlamentului. 
S-a petrecut un lucru absolut incredibil: Cu 20-30-40 de minute înaintea votului din plen pentru desființarea SIIJ, foarte mulți deputați PNL au fost sunați și convocași la DNA Brașov. Au fost sunați de pe un nr de telefon, probabil de pe cartele, și convocați la DNA Brașov. Evident că era un apel fals. Cineva premeditat, ca înaintea votului pe SIIJ să fie în mod fals chemaţi la DNA Braşov. Cineva a încercat să îi determine pe deputaţii PNL să plene din sală. Eu le-am sugerat să facă sesizare la poliţie să se identifice proprietarul numărului de telefon, dacă este posibil, ca să se descopere cine este în spatele acestor apeluri. Am văzut două numere de telefon, care din câte ştiu erau diferite”, a declarat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.