Iohannis: Vă doresc să aveţi nu doar astăzi o zi a copilului frumoasă, ci toate zilele voastre să fie frumoase

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea celei de-a doua ediţii a concursului „Cotroceni Creativ Junior”, organizat la Muzeul Naţional Cotroceni cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Iohannis: Vă doresc să aveţi nu doar astăzi o zi a copilului frumoasă, ci toate zilele voastre să fie frumoase
Foto: presidency.ro


Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi a deschiderea celei de-a doua ediţii a concursului „Cotroceni Creativ Junior”, eveniment organizat la Muzeul Naţional Cotroceni cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, informează Administraţia Prezidenţială. Preşedintele s-a arătat impresionat de modul în care tinerii artişti au transpus pe pânză emoţiile trăite, aspiraţiile şi speranţele lor în această perioadă de pandemie.

"Sunt foarte bucuros că aţi venit astăzi aici la Muzeul Cotroceni şi sunt foarte bucuros că am putut să vin să vă văd şi să văd ce creaţi. E pentru mine şi pentru echipa mea o mare bucurie că putem să găzduim şi o expoziţie şi un atelier de creaţie aici, astăzi, de Ziua Copilului. Am văzut lucrările din expoziţia pe care aţi realizat-o, elevi din toată ţara, copilăria fantastică şi recunosc că sunt impresionat pe de o parte de felul în care aţi ştiut să vă transpuneţi pe pânză emoţiile, aspiraţiile, speranţele, dar şi pentru faptul că aţi dorit să veniţi să prezentaţi ce aţi simţit în acest an pandemic, un an în esenţă foarte trist pentru noi şi pentru toată lumea, dar se vede că unde este multă suferinţă este şi multă speranţă şi vă mulţumesc că voi aţi venit cu speranţa. Vă doresc mult succes, iar celor tineri pot să le spun că e un lucru pentru mine emoţionant că aţi venit să arătaţi ce vă impresionează din istoria şi patrimoniul Cotroceniului, 'Cotroceni Creativ Junior', un titlu foarte frumos pentru acest atelier. Eu vă doresc tuturor o zi frumoasă şi vă doresc să aveţi nu doar astăzi o zi a copilului frumoasă, ci toate zilele voastre să fie frumoase. La mulţi ani!", a spus preşedintele.
La finalul vizitei, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o fotografie de grup cu toţi participanţii copii şi a oferit autografe.

Concursul "Cotroceni Creativ Junior" aduce împreună tineri artişti, cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, care au acceptat provocarea să reinterpreteze muzeul şi evoluţia sa, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înfiinţare.
În deschiderea concursului, elevi ai Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Bucureşti au participat la un atelier de desen, pentru a se familiariza cu metodele de recreare, în manieră artistică, a elementelor de patrimoniu sau a portretelor personalităţilor care au influenţat evoluţia Palatului Cotroceni. Copiii şi-au prezentat schiţele elaborate în cadrul sesiunii şi au discutat cu preşedintele României despre lucrările pe care îşi propun să le înscrie în concurs.
Klaus Iohannis a participat şi la vernisajul expoziţiei de arte vizuale Copilăria fantastică, găzduite în Salonul Cerchez al Muzeului Naţional Cotroceni până la data de 6 iulie. Prezenţi la eveniment, autorii lucrărilor, tineri artişti care studiază la liceele de profil din ţară, alături de profesorii lor îndrumători, au discutat cu preşedintele despre trăirile şi evenimentele care i-au inspirat, despre impactul ultimului an asupra procesului creativ şi despre soluţiile pe care le-au identificat pentru a-şi urma vocaţia, chiar şi în contextul învăţământului la distanţă şi al contactului redus cu colegii şi profesorii lor.