Mască de protecție obligatorie. Iohannis: Dragii mei, așa vom arăta în spațiile publice după 15 mai

Klaus Iohannis a anunțat că după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, dar și în transportul public în comun

Mască de protecție obligatorie. Iohannis: Dragii mei, așa vom arăta în spațiile publice după 15 mai


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, dar și în transportul public în comun. Acesta a subliniat că nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, vor rămâne în vigoare interdicţiile pentru adunări publice şi alte manifestări de tot felul. 

Dragii mei, așa vom arăta în spațiile publice după 15 mai. Am decis azi ca din 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea renunța poate la anul, când pandemia va fi sub control. După 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm în prealabil unde și de ce mergem. Multe restrângeri vor rămâne în vigoare: interdicțiile pentru adunări publice, manifestări. Până când se epuizează actuala stare de urgență toate restricțiile rămân în vigoare”, a declarat șeful statului.