Ion Iliescu a demisionat de la Institutul Revoluţiei Române

Fostul preşedinte Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Anunțul a fost făcut de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Ion Iliescu a demisionat de la Institutul Revoluţiei Române


Fostul preşedinte Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Anunțul a fost făcut de senatoarea PNL Alina Gorghiu, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege care vizează desfiinţarea Institutului.

Locul lui Ion Iliescu a fost preluat, interimar, de jurnalistul şi scriitorul Alexandru Mironov, unul dintre cei 25 de membri ai Colegiului Naţional al Institutului Revoluţiei Române, precizează News.ro.
„Surprize, surprize cu Ion Iliescu!  Nu vine, pleacă! Şi-a dat demisia de la Institutul Revoluţiei Române. O reacţie la propunerea legislativă pentru desfiinţarea acestui institut, pe care am iniţiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel şi Cupşa Ioan. Un gest tardiv şi cinic faţă de cei care aşteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu şi-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovaţii şi vinovăţiile pentru victimele de atunci”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.
Senatoarea a mai scris că fostul președinte a primit foarte mulți bani în calitate de șef al acestui Institut, asta deși nu a făcut nimic, doar a popularizat propriile sale interpetări asupra Revoluţiei Române, „astfel încât să împiedice ancheta în Dosarul Revoluţiei”.
Gorghiu a mai notat că neregulile financiare constatate de Curtea de Conturi reprezintă un motiv în plus pentru care IRRD trebuie desființat.
„Am încredere că iniţiativa legislativă pentru desfiinţarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, a mai scris Alina Gorghiu, pe Facebook.