Magazine, amendate pentru nerespectarea măsurii suspendării temporare a activității

Mai multe magazine din două centre comerciale din Constanţa au fost amendate sâmbătă, de polițiști pentru că erau deschise în weekend şi încălcau astfel decizia luată prin carantinarea localităţii.

Magazine, amendate pentru nerespectarea măsurii suspendării temporare a activității


Mai multe magazine din două centre comerciale din municipiul Constanţa au fost amendate sâmbătă, de ofițerii de poliție din municipiu pentru că erau deschise în weekend şi încălcau astfel decizia luată prin carantinarea localităţii.

Patronii magazinelor sancționate comercializau produse precum jucări, încălţăminte, articole de îmbrăcăminte şi chiar flori, iar hotărârea luată de autoritățile locale permite doar funcţionarea magazinelor alimentare, a celor care vând hrană pentru animalele de companie, a farmaciilor şi a curăţătoriilor.
Amenzile aplicate de polițiști pentru nerespectarea deciziei luată prin carantinarea localității se ridică la suma de 30.000 de lei.
La centrul comercial Tom au fost sancţionate un magazin care vindea obiecte personalizate, altul de încălţăminte şi o florărie, iar la celălalt centru comercial VIVO, un magazin de haine şi unul de jucării.
"În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Secției 2, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrelor comerciale de pe raza de competență, au identificat 6 puncte de lucru ale unor societăți comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce priveşte măsura suspendării temporare a activității.
Polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 30.000 de lei", transmit reprezentanții IPJ Constanța.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că în perioada carantinei zonale, în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, operatorii economici din centrele comerciale tip mall îşi vor suspenda activitatea, cu excepţia magazinelor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curăţătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.