Manifestație spontană în fața Judecătoriei Constanța, sancționată de polițiștii constănțeni

Mai multe persoane prezente în fața Judecătoriei Constanța, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, au fost amendate de polițiști constănțeni.

Manifestație spontană în fața Judecătoriei Constanța, sancționată de polițiștii constănțeni


Mai multe persoane prezente astăzi, în fața Judecătoriei Constanța, au fost amendate de polițiști.În jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 3 și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat faptul că, pe strada Traian din municipiul Constanța, în fata Judecătoriei Constanța, are loc o manifestație publică spontană. Persoanele erau susținători ai ÎPS Teodosie care a fost prezent la Judecătorie pentru a pleda pentru permiterea pelerinajului de Sfântul Andrei.

Forțele de ordine au identificat persoanele prezente, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, în sensul că nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul.
În urma activităților, polițiștii și jandarmii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. 
De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau masca de protecție, cuantumul total al amenzii fiind de 4.000 de lei.
Cetățenii sunt rugați să respecte normele de protecție sanitară și să nu se expună la riscuri, precizează reprezentanții IPJ Constanța.