Mesajul lui Iohannis către PNL: Noul Guvern să fie definitivat cât mai repede cu putință

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj liberalilor cu privire la discuțiile pentru formarea noului Guvern.

Mesajul lui Iohannis către PNL: Noul Guvern să fie definitivat cât mai repede cu putință


Negocierile politice continuă, mai ales  în ceea ce privește programul de guvernare. Pentru că România are nevoie cât mai repede de o guvernare, președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj liberalilor cu privire la discuțiile pentru formarea noului Guvern.

Cu cinci zile înaintea sărbătorilor de iarnă, Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să grăbească finalizarea negocierilor, începute în urmă cu 10 zile. Șeful statului a transmis un mesaj clar, și anume ca noul Guvern să fie definitivat „cât mai repede cu putință”, au declarat surse liberale pentru Libertatea.
Coaliția de dreapta formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a încheiat sâmbătă o nouă zi de negocieri în care fost discutată structura Guvernului și autorităților din subordine, dar nu s-a stabilit nimic precis.
”Din estimările noastre, cred că vom finaliza negocierile mâine, cel târziu luni și sperăm să avem cât mai rapid un nou Guvern. Încă nu am discutat (despre consultări la Cotroceni n.r.) întâi să terminăm negocierile aic și apoi vor fi consultările de la Cotroceni.”, a spus Florin Cîțu, propus de liberali pentru funcția de premier.