Ministrul Apărării a confirmat că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării noastre.

Ministrul Apărării a confirmat că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României


Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat pentru Antena3 CNN că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării noastre.

"Echipele de investigație ale MApN care cercetează zona de câteva zile au semnalat în cursul serii o serie de fragmente care pot fi asimilate unor elemente de dronă. Din momentul identificării echipele de investigație au ridicat probe si a început investigația de laborator. Vom stabili cu precizie care e proveniența, data la care acestea au ajuns aproape de malul românesc al Dunării. Investigația abia a început", a declarat Spînu pentru Digi24, care a spus că se poate face o legătură cu atacurile de acum trei nopți sau cu atacuri mai vechi, dar că asta se va stabili doar în urma investigației. "O astfel de situație nu se poate gândi că poate fi trecută sub tăcere", a subliniat Spînu.
El a adăugat că singura certitudine e că nu sunt fragmente din dronele care au atacat seara trecută.
"Investigația pe care o desfășoară specialiștii MApN va lămuri situația și vom face publice concluziile. Toți pașii procedurali ceruți de situație s-au făcut și se vor face. S-au stabilit măsuri concrete de întărire a capacității tehnice, de monitorizare a situației din proximitatea infrastructurii portuare a Ucrainei, am luat măsuri suplimentare de securizare a spațiului aerian", a declarat Spînu.
Anunțul este în contrast cu declarația făcută în ziua precedentă de președintele Klaus Iohannis, care afirma că „nu a existat nicio piesă și nicio dronă, și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România”.
La faţa locului s-au deplasat, astăzi, echipe ale MApN, inclusiv ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, pentru a căuta resturile dronei prăbuşite.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a negat vehement că bucăți dintr-o dronă rusească ar fi căzut pe teritoriul românesc.
Nu a existat nicio piesă și nicio dronă, și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, la Baza Cincu, întrebat de reporteri despre faptul că Ucraina insistă că o dronă Shahed a Rusiei ar fi căzut și explodat în țara noastră – un presupus incident care a fost infirmat deja și de Ministerul român al Apărării.