Moment de reculegere la ISU Dobrogea, în memoria colonelului Daniel Popa (video)

În semn de apreciere și de recunoștință, astăzi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanța au păstrat un moment de reculegere în memoria colonelului Daniel Popa.Un moment de reculegere în amintirea Colonelului Daniel Popa, șeful ISU Dobrogea a fost organizat de ISU Dobrogea, dar și de către ISU Galați.

Pompierii constănțeni au ținut, sâmbătă, 7 noiembrie, un moment de reculegere la sediul ISU Dobrogea, în memoria colonelului Daniel Gheorghe Popa, răpus de COVID 19.
"Miercuri, 4 noiembrie 2020, comandantul nostru, inspectorul șef colonel Popa Daniel Gheorghe, a plecat să fie comandantul batalionului de pompieri din cer!
Colonelul Popa Daniel Gheorghe a avut o sete de cunoaștere cum rar întâlnești, fiind preocupat în mod continuu de autoperfecționare. A condus această instituție după principiile sale de viață, dorind în mod constant îmbunătățirea serviciilor pe care ISU Dobrogea le oferă cetățenilor județului, neabdicând nici un moment de la principiul corectitudinii. Ca și pompier și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat. Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să imprime această atitudine și organizației, solicitându-ne să punem în permanență pe primul plan CETĂȚEANUL și obligația noastră de a-i asigura securitatea în domeniul situațiilor de urgență. Colonelul Popa Daniel Gheorghe a fost un patriot și DA, a iubit țara aceasta și meseria de salvator. Acesta a fost colonelul Popa Daniel Gheorghe!", au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.
Colonelul Daniel Popa, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța s-a stins din viață răpus de COVID-19. A fost internat la Constanța, fiind testat pozitiv cu COVID-19. A fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.
Colonelul Daniel Popa s-a născut la data de  25 iunie 1963 în sat Armășești, comuna Cernișoara, județul Vâlcea și  a urmat cursurile  Liceului Industrial Mecanic din Râmnicu Vâlcea pe care le-a absolvit în 1981, cu diplomă de bacalaureat. Ulterior, a urmat cursurile Școlii Militare de Ofițeri Pompieri București, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune în 1985, fiind repartizat la Grupul de Pompieri al județului Călărași, unde a ocupat funcția de Inspector principal II. Începând din august 1998, până în septembrie 2001 a ocupat functia de Şef de stat major Grupul de Pompieri „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Începând din 15 septembrie 2001, până in 14 iulie 2016 a ocupat funcția de Inspector şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Din 15 iulie 2016 până in prezent a fost Inspector şef I al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.