Noua conducere a Prefecturii Constanța a depus jurământul

Astăzi a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către Silviu-Iulian Coșa în funcția de prefect, Secyl Suliman și Mihai Vîlcu în funcția publică de subprefecți.

Noua conducere a Prefecturii Constanța a depus jurământul


Astăzi, 04 martie 2021, ora 14.30, în sala  de ședințe a Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc în sistem de videoconferință, ceremonia de depunere a jurământului de către Silviu-Iulian Coșa în funcția publică de prefect al județului Constanța, Secyl Suliman în funcția publică de subprefect și de către Mihai Vîlcu în funcția publică de subprefect. După depunerea jurământului, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, împreună cu noii subprefecți, au oferit o declarație de presă.

"Am depus cu toți jurământul în regim de videoconferință, pentru a putea intra în atributele noastre ce ne revin. De la colaborarea cu dânşii mă aştept ca rezultatele, output-ul să fie mai bun decât de la colaborarea cu colegii anteriori, care au fost aproape ireproşabili, dar se poate şi mai bine. Urmează, până la sfârşitul săptămânii, să vedem ce are fiecare de făcut. Am reluat, din acest an, colegiile prefecturale, nu unul pe lună, cum se desfăşurau până acum, au fost în ritm de unul pe săptămână, astfel încât fiecare dintre serviciile deconcentrate şi instituţiile care au reprezentanţi în judeţ să-şi poată face raportul de activitate pe anul trecut, să poată decide şi ce urmează să facă anul acesta. De la colaborarea cu dânşii mă aştept ca rezultatele, output-ul să fie mai bun decât de la colaborarea cu colegii anteriori, care au fost aproape ireproşabili, dar se poate şi mai bine. Urmează, până la sfârşitul săptămânii, să vedem ce are fiecare de făcut. Am reluat, din acest an, colegiile prefecturale, nu unul pe lună, cum se desfăşurau până acum, au fost în ritm de unul pe săptămână, astfel încât fiecare dintre serviciile deconcentrate şi instituţiile care au reprezentanţi în judeţ să-şi poată face raportul de activitate pe anul trecut, să poată decide şi ce urmează să facă anul acesta", a declarat Silviu Coșa.

Secyl Suliman este, începând de astăzi, unul dintre cei doi subprefecți ai județului Constanța. Membră a comunității tătare din Ovidiu, Secyl Suliman este de profesie economist, ea desfășurându-și activitatea până acum atât în mediul privat, cât și în administrația locală. Până la numirea în noua funcție, Secyl Suliman a deținut funcția de șef Serviciu Taxe și impozite la Primăria orașului Ovidiu.
Numirea sa în funcția de subprefect a venit ca urmare a protocolului încheiat, anul trecut, de UDTTMR cu PNL. La ceremonia de învestire au fost prezenți și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și membri din Consiliul Reprezentanților al Uniunii.
"Am activat în mediul privat, dar şi în mediul public, în administraţia publică, am fost şef Serviciu Taxe şi Impozite Locale, în Primăria Ovidiu. Experienţa din mediul privat, din administraţia publică îmi vor fi de mare ajutor să vin în sprijinul cetăţeanului, asta este ceea ce îmi doresc, la fel, în sprijinul instituţiilor, să existe o colaborare foarte bună între instituţii, astfel încât să venim în sprijinul cetăţeanului", a declarat Secyl Suliman.

Mihai Vîlcu a candidat din partea USR pentru funcția de primar al comunei Ghindărești. Acesta a copilărit în Ghindărești și s-a întors în comună după ce a terminat studiile universitare. Mihai Vîlcu are 35 de ani și a terminat Facultatea de Informatică Managerială la Universitatea Româno-Americană. După ce a absolvit facultatea a deschis o afacere și a decis să își investească banii strânși într-o plantație de mure, la Ghindărești. Plantația a înființat-o în urmă cu 5 ani și are 4,5 hectare.
"Sunt consilier în Consiliul Local Ghindăreşti, preşedinte de filială, am terminat Informatică Managerială la Universitatea Româno-Americană, după terminarea facultăţii am activat în mediul privat, antreprenor de meserie, până când recent cumva am fost forţat de ceea ce bine ştiţi că s-a întâmplat cu legile justiţiei şi de toate protestele, care cumva m-au împins către politică, iar de acolo – candidatura la Primărie, concursul pe care l-am dus în interiorul partidului pentru postul pe care îl reprezint de astăzi.  Mi-aş dori să eficientizăm cumva toată funcţionalitatea. În programul de guvernare asumat de coaliţie se află digitalizarea şii transparentizarea. Cumva mă gândesc că trebuie să punem umărul în sensul ăsta", a declarat subprefectul Mihai Vîlcu.