Novak Djokovic este campion la Roland Garros pentru a doua oară în carieră

Tenismanul s├órb Novak Djokovic, num─ârul unu mondial, a c├ó┼čtigat turneul de Mare ┼×lem de la Roland Garros, impun├óndu-se ├«n cinci seturi, 6-7 (6/8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 ├«n fa┼úa grecului Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic este campion la Roland Garros pentru a doua oară în carieră


Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) este campion la Roland Garros pentru a doua oar─â în carier─â. Sârbul a revenit uluitor în fa╚Ťa lui Stefanos Tsitsipas (22 de ani, 5 ATP), de la 0-2 la seturi, scor 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Djokovic (34 ani), care a reu┼čit s─â revin─â dup─â ce a fost condus cu 2-0 la seturi, a devenit cu aceast─â ocazie primul juc─âtor din era Open (începând din 1968) ┼či al treilea din istorie, dup─â Roy Emerson ┼či Rod Laver, care cucere┼čte titlul de cel pu┼úin dou─â ori în cele patru turnee majore din circuitul profesionist.
El ┼či-a trecut în palmares al 19-lea trofeu de Mare ┼×lem, apropiindu-se la un singur succes de recordul de┼úinut de marii s─âi rivali, elve┼úianul Roger Federer ┼či spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de titluri.
Sârbul s-a impus de nou─â ori la Australian Open, de cinci ori la Wimbledon, de trei ori la Australian Open, iar acum a ob┼úinut al doilea s─âu titlu la Roland Garros, dup─â cel cucerit în 2016.

Tsitsipas, în vârst─â de 22 ani, ocupantul locului al cincilea în clasamentul ATP, a ratat în schimb ┼čansa de a cuceri primul s─âu titlu de Grand Slam, dup─â ce anterior nu reu┼čise s─â treac─â de faza semifinalelor la turneele de aceast─â categorie.
Grecul s-a prezentat la aceast─â final─â cu cele mai multe meciuri câ┼čtigate de la începutul acestui an (39), inclusiv pe zgur─â (22), fiind totodat─â liderul ATP Race, clasamentul care ia în calcul doar rezultate din acest sezon.
Djokovic ┼či Tsitsipas s-au înfruntat pentru a opta oar─â în circuitul profesionist, avantajul fiind de partea sârbului, care s-a impus de ┼čase ori.
Cei doi s-au întâlnit anul trecut în faza semifinalelor la Roland Garros, victoria revenindu-i ┼či atunci lui Djokovic, tot în cinci seturi (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1).