O barjă încărcată cu nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari

O barjă încărcată cu peste 1.000 de tone de nisip, parte dintr-un convoi, s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari – a informat Autoritatea Navală Română.

O barjă încărcată cu nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
Foto: Observator News


O barjă încărcată cu peste 1.000 de tone de nisip,  parte dintr-un convoi, s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari – a informat Autoritatea Navală Română.

Convoiul plecase ieri din Cernavodă şi urma să descarce încărcătura în localitatea Ovidiu.
Căpitănia Portului Medgidia face cercetări în acest caz şi urmează să stabilească motivul producerii scufundării.
„Evenimentul de navigaţie a avut loc seara trecută în jurul orei 23.30. Barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion român şi este încărcată cu 1100 t nisip. Acesta plecase din Cernavodă şi urma ca în cursul dimineţii să descarce încărcătura la Ovidiu.

Pe parcursul nopţii a acostat în zona amonte km 13 mal drept pe canalul Poarta Alba – Midia Năvodari, acolo unde s-a şi scufundat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANR.
În zona respectivă nu există urme de poluare, iar traficul se desfăşoară fără probleme. Locul scufundării a fost balizat şi a fost transmis şi un aviz către navigatori.
Armatorul barjei scufundate a fost înştiinţat ca în termen de 10 zile să înceapă operaţiunea de ranfluare şi de curăţare a şenalul navigabil.