O vacanță de neuitat în orașul viselor

De câțiva ani, Dubaiul a devenit una dintre destinațiile de vacanță preferate de mulți turiști, care doresc să ajungă într-unul dintre cele mai exotice, luxoase, cosmopolitane și pline de farmec orașe de pe mapamond.

O vacanță de neuitat în orașul viselor


De câțiva ani, Dubaiul a devenit una dintre destinațiile de vacanță preferate și de mulți turiști, care doresc să ajungă într-unul dintre cele mai exotice, luxoase, cosmopolitane și pline de farmec orașe de pe mapamond.

Dubai Festival City - Distractia oaspeților de toate vârstele după apus

Dubai Festival City Mall este un centru comercial din Dubai Festival City, pe Dubai Creek din Dubai, Emiratele Arabe Unite. A fost inițial deschisă în 2007, dar extinsă în 2017

Când vizitați Dubai Festival City Mall, vă veți bucura de una dintre cele mai emblematice destinații din regiune. Faceți cumpărături spre încântarea inimii dvs., deoarece acest mall foarte iubit din Dubai găzduiește sute de mărci de talie mondială.  Creați noi amintiri cu familia și prietenii la spectacolele live IMAGINE și cinematografele și divertismentul de ultimă generație.

IMAGINE reuneşte fântâni la 360 de grade, imagini de proiecţie captivante, lumini puternice cu laser şi LED, tehnologie de sunet şi cartografiere video pentru a crea spectacole uimitoare. O fuziune fluidă a artei şi tehnologiei, IMAGINE a fost inaugurat de Înălţimea Sa Sheikh Mansour bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum şi a câştigat două Guinness World Records, precum şi un Certificat de Excelenţă TripAdvisor.

Spectacolul de lumini, laser, apă şi foc începe în fiecare seară începând cu ora 19.00 şi se desfăşoară din oră în oră până la ora 23.00. Aşadar, vă puteţi lua cina pe una dintre terasele restaurantelor mall-ului privind la un spectacol magic!

Fântâna Dubai este un sistem de fântâni coregrafiat situat pe Lacul Burj Khalifa de 12 hectare, situată în centrul dezvoltării Downtown Dubai din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Acesta a fost proiectată de WET Design, o companie din California, responsabilă și de fântânile de la Bellagio Hotel Lake din Las Vegas.

Fântâna Burj Khalifa este cel mai extins sistem de fântâni coregrafiate din lume realizat vreodată de om. Un spectacol captivant de apă, muzică și lumină în centrul orașului Dubai, Fântâna Dubai este cea mai înaltă fântână din lume. Cu o lungime de peste 900 de metri – echivalentul a peste două terenuri de fotbal – are un design unic care cuprinde cinci cercuri de dimensiuni diferite și două arce și are duze puternice de apă care împing apă la înălțimi impresionante. Peste 6.600 de proiectoare WET Superlights și 50 de proiectoare color creează un spectacol vizual deosebit.

Fântânile prind viață la fiecare 30 de minute de la ora 18, zilnic. Jeturile colorate și iluminate „dansează” pe gamă largă de melodii, de la muzică clasică, arabă şi modernă internațioanală, care vă vor lăsa vrăjiți. Vizita la spectacolul fântânilor este gratuită și merită să nu ratați această oportunitate de a culege frumoasele amintiri.

Plimbare la lac - Puneți naviga pe o Abra tradițională pe Lacul Burj, care găzduiește cea mai mare fântână performantă din lume. Dubai Fountain Lake Ride vă oferă locuri în primul rând pentru cel mai bun spectacol din oraș.

Promenada Dubai Fountain - O platformă plutitoare nou-nouță situată în Fântâna Dubai, The Boardwalk vă permite să vă apropiați mai mult decât oricând, oferindu-vă o perspectivă cu totul nouă a spectacolelor captivante. Oaspeții își pot începe călătoria din parcul Burj sau din promenada Fountain și se pot plimba pe promenada de 272 de metri, cel mai apropiat punct fiind la doar 9 metri distanță de fântâni!

Shoppingul la Dubai este o experiență unică! Nimic nu se poate compara cu perioada de reduceri la Dubai, când magazinele internaționale și brandurile de lux reduc considerabil prețurile, iar grandioasele mall-uri fac din aceasta activitate un adevărat festival, de la care nu puteți lipsi dacă vă place să fiți în vogă, să folosiți cele mai noi tehnologii, să profitați de chilipiruri incredibile, dar și să vă distrați pe cinste.

Shopping-ul la Dubai atinge un nivel nemaivăzut în nici un alt oraș din întreaga lume. Dubai, este considerat cel mai bun oraș pentru shopping în EAU, fiind liderul din acest top, care atrage anual milioane de arabi și turiști din toată lumea prin festivaluri de shopping, mall-uri moderne, bazaruri grandioase și evenimente specializate care oferă inovații și noutăți la prețuri exclusive (tehnologie, produse de lux, automobile).

Vizita dumneavoastră  în Dubai nu este completă fără un drum la faimosul Dubai Gold Souk,  piața de aur, una dintre cele mai vechi și mai fascinante piețe tradiționale din emirat. Souk-ul este format din peste 380 de comercianți, majoritatea fiind comercianți de bijuterii. Indiferent dacă vreți doar să vă uitați sau chiar sunteți interesat să cumpăraţi, plimbaţi-vă prin strălucitoarea piață de aur, unde veți descoperi modele deosebite din întreaga lume de aur, paltina sau argint, diamante, perle sau alte pietre preţioase. Toate mărfurile sunt atent verificate de guvernul din Dubai, pentru a avea garanţia calităţii.Puteţi fi siguri de calitatea produselor achiziţionate. Cea mai potrivită perioadă pentru a vizita piața de aur din Dubai este după-amiaza, spre seară. De obicei, magazinele închid la ora 22:00, însă la ora închiderii puteți negocia cele mai bune prețuri. Situat lângă golfulețul Dubai, în zona Al Râs din Deira, se poate ajunge atât prin intermediul taxiurilor pe uscat, pe apă din Bur Dubai cu abra pentru experienţă, cât și prin mijloacele de transport în comun - autobuz sau metrou. Nu vă recomandăm să vă deplasați cu mașina, pentru că zona este foarte aglomerată și vă va fi aproape imposibil să găsiți un loc de parcare. 

În imediata apropiere a pieței de aur descoperim piața de condimente din Souk Dubai Deira. Multitudinea de arome și condimente este pur și simplu amețitoare, greu de imaginat şi explicat în cuvinte. De la nucșoară la scorțișoară, șofran sau curcumă, la zeci de sortimente de ardei iute, cardamom şi cuișoare, veți fi înconjurați de plăceri senzoriale greu de controlat. Folosite în special în bucătăria orientală, în prepararea deliciilor tradiționale arăbești, condimentele din piață sunt aduse din întreg Orientul Mijlociu, dar și din alte părți ale lumii.  

O tradiție cu semnificații culturale adânci în istoria Emiratelor, industria de parfumuri din Dubai este prezentă în şirul de magazine aliniate la est de piața de aur, cunoscută sub numele de „Piața de parfumuri Dubai”. 

Parfumul este specific în viaţa arabă şi puteţi simţi aromele senzuale sau puternice oriunde veţi merge. Aici puteţi afla totul despre oud şi bakhoor, despre caracteristicile acestora.  Printre sutele de magazine veţi găsi cu siguranţă “parfumul dvs” , dacă nu, puteţi cere să vi se prepare un parfum unic, potrivit ph-ului şi personalităţii dvs, parfum cu care vă veţi impresiona familia şi prietenii. Parfumul arăbesc îl puteţi găsi în această piaţă sub diferite forme : esenţe, uleiuri, beţişoare, cristale, tămâie, praf,pietre sau elemente de lemn. 

De reţinut este că e bine de mers în souk seara, cu încălţăminte comodă, cu arta negocierii bine pusă la punct pentru a obţine preţuri foarte bune.