OMS trimite medici şi materiale medicale în zonele afectate din Turcia şi Siria

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite echipe de experţi şi zboruri cu materiale medicale către Turcia şi Siria după cutremurul devastator de luni.

OMS trimite medici şi materiale medicale în zonele afectate din Turcia şi Siria


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite echipe de experţi şi zboruri cu materiale medicale către Turcia şi Siria după cutremurul devastator de luni, relatează Reuters.

OMS va trimite o delegaţie la nivel înalt pentru a-şi coordona răspunsul precum şi trei zboruri cu materiale medicale, dintre care unul este deja în drum spre Istanbul, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
"Nevoile în materie de sănătate sunt foarte mari", a subliniat dr. Iman Shankiti, reprezentantul OMS pentru Siria.
Bilanţul victimelor seismului care a lovit luni Turcia şi Siria se ridică la peste 11.200 de morţi, potrivit celor mai recente cifre comunicate miercuri, notează AFP şi Reuters.
În Turcia, numărul celor decedaţi a ajuns la 8.574, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care s-a deplasat pentru prima oară în oraşul Kahramanmaras, epicentrul cutremurului. În Siria, până acum au fost consemnate 2.662 de decese şi 5.000 de persoane rănite.