Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro


Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitiv─â ╚Öi nu mai poate fi atacat─â. În plus, instan╚Ťa i-a interzis lui Niculae ╚Öi dreptul de a fi ac╚Ťionar, asociat sau administrator al unei societ─â┼úi comerciale, pe o durat─â de 3 ani dup─â executarea pedepsei principale.

Procurorul Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie ceruse pe 27 ianuarie o pedeaps─â orientat─â spre maximul prev─âzut de lege pentru acuza╚Ťiile de instigare la evaziune fiscal─â ╚Öi la sp─âlarea banilor lui imputate Ioan Niculae.
Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinic─â din Milano (Italia), unde s-ar reface dup─â infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul s─âu în sala de judecat─â.
În faza de fond a procesului, Tribunalul Bucure╚Öti îl condamnase la 3 ani ╚Öi 6 luni de închisoare pentru instigare la evaziune fiscal─â, instigare la sp─âlare a banilor ╚Öi cump─ârare de influen╚Ť─â.
În acela╚Öi dosar, so╚Ťia miliardarului, Nicoleta Mariana Niculae, fosta Toncea, a fost condamnat─â, în faza de fond a procesului, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscal─â ╚Öi complicitate la sp─âlare a banilor. Curtea de Apel Bucure╚Öti a men╚Ťinut aceast─â pedeapsa.
În acela╚Öi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost pre╚Öedinte al CJ Br─âila ╚Öi fost pre╚Öedinte al PSD Br─âila, a fost achitat pentru trafic de influen╚Ť─â, iar Viorel B─ârac (director general al Interagro) a primit 3 ani ╚Öi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscal─â ╚Öi sp─âlare de bani.
Pe 27 ianuarie, procurorul DNA a cerut magistra╚Ťilor majorarea pedepselor pentru care este judecat Ioan Nicolae. Maximum de pedeapsa pentru instigare la evaziune fiscal─â, instigare la sp─âlare a banilor ╚Öi cump─ârare de influen╚Ť─â. O pedeapsa care ar putea ajunge la 15 ani de închisoare.