Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro


Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție ceruse pe 27 ianuarie o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor lui imputate Ioan Niculae.
Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano (Italia), unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.
În faza de fond a procesului, Tribunalul București îl condamnase la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare a banilor și cumpărare de influență.
În același dosar, soția miliardarului, Nicoleta Mariana Niculae, fosta Toncea, a fost condamnată, în faza de fond a procesului, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare a banilor. Curtea de Apel București a menținut această pedeapsa.
În același dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al CJ Brăila și fost președinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influență, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani și 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani.
Pe 27 ianuarie, procurorul DNA a cerut magistraților majorarea pedepselor pentru care este judecat Ioan Nicolae. Maximum de pedeapsa pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare a banilor și cumpărare de influență. O pedeapsa care ar putea ajunge la 15 ani de închisoare.