Orban: Urmează să fie definite pozițiile de rang 2 și 3 din structura guvernului

Ludovic Orban, a afirmat că în cadrul discuţiilor de sâmbătă, reprezentanţii partidelor din coaliţie au definit arhitectura instituţională guvernamentală.

Orban: Urmează să fie definite pozițiile de rang 2 și 3 din structura guvernului


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, că în cadrul discuţiilor de sâmbătă, reprezentanţii partidelor din coaliţie au definit "arhitectura instituţională guvernamentală şi (...) modul de gestiune al poziţiilor de răspundere pe palierele 2 şi 3 ale guvernării".

”Suntem la finalul unei zile de muncă, de dialog. Fiind un guvern de coaliție, am finalizat o orientare a modului în care urmează dă fie definite pozițiile de rang 2 și 3 din structura guvernului. Există acele instituții care sunt conduse de persoane care sunt de demnitate publică și vor fi exercitate de persoane din partide. În ceea ce privește domeniul administrativ, susținem o modificare a funcției publice, iar funcțiile să fie ocupate prin concurs”, a spus Ludovic Orban după negocierile politice.
Pe de altă parte, Ludovic Orban susține că el a respectat mandatul dat de partid în cadrul negocierilor. În plus, el a reamintit faptul că PNL a primit premierul și deține cele mai multe portofolii în Guvern.
”Eu am respectat mandatul BPN-ului întru totul. Mandatul a fost acela de a merge pe una dintre propunerile avansate, iar una dintre variante era Florin Cîțu premier și funcția de președinte al Camerei Deputaților. PNL deține premier și 9 portofolii de guvernare. Sigur, nu mai suntem Guvern monocolor, acum suntem într-o coaliție. Nu trebuie să fie nicio problemă din faptul că un anumit portofoliu este deținut de un alt partid din coaliție pentru că noi suntem parteneri, noi vom colabora și vom susține fiecare ministru.
Bineînțeles că nu poate să fie toată lumea mulțumită. Suntem într-o negociere, au fost situații în care toate cele 3 partide au dorit același minister și este normal să existe cedări. Pentru noi este important ca România să aibă cât mai rapid un Guvern, un Guvern care să lucreze pentru România”, a mai precizat Orban.