Popescu: Românii cu panouri fotovoltaice nu plătesc nicio taxă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu suștine că toți românii care își montează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată și produsă.

Popescu: Românii cu panouri fotovoltaice nu plătesc nicio taxă


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a catalogat luni drept drept fake news acuzațiile USR privind introducerea unei taxe pe soare și suștine că toți românii care își montează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată și produsă.

După părerea mea faptul că se spune că se introduce o taxă este un fake news. Nu se introduce absolut nicio taxă. Trebuie să se știe că toți românii care își montează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată, energia produsă. Nu vorbim de nicio taxă. Există posibilitatea în anumite condiții pe care directiva UE le oferă ca atunci când numărul prosumatorilor este foarte mare și ajunge la 8% din capacitatea instalată a sistemului energetic național în baza unui studiu pe care ANRE îl va face la data aceea, lucru foarte puțin probabil să ajungem la acel procent, începând cu 1 decembrie 2026, atunci statul membru poate introduce o taxă prin ANRE sau Mediu etc. Nu există că va fi o taxă de mâine sau poimâine sau de anul viitor sau peste 2 ani sau 3 ani sau 4 ani. Infirm categoric existența unei taxe pentru prosumatori, iar Ministerul Energiei nu va susține niciodată înființarea unei taxe.”, a declarat luni ministrul Energiei.