Ludovic Orban, consilier profesional pentru o fetiță care vrea să devină astronaut

Ziua Copilului 2021 a fost sărbătorită și la Parlament, unde cei mici au avut ocazia să vadă cum este în scaunul de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban, consilier profesional pentru o fetiță care vrea să devină astronaut


Ziua Copilului 2021 a fost sărbătorită și la Parlament, unde cei mici au avut ocazia să vadă cum este în scaunul de președinte al Camerei Deputaților. Copiii au fost primiţi chiar de Ludovic Orban.

Ludovic Orban, din postura de președinte al Camerei Deputaților, i-a întâmpinat pe copiii care l-au vizitat în birou. Evenimentul este organizat sub îndemnul „Împarte-ţi ziua cu părinţii la Camera Deputaţilor” și se desfășoară până la ora 16:00. Ludovic Orban a transmis cu această ocazie faptul că este important să vadă şi copiii unde se iau deciziile şi cum se iau aceste decizii care le afectează şi lor viaţa.
"Am o bucurie fără margini să-i întâmpin pe copii astăzi la Palatul Parlamentului. Au venit într-un număr impresionant, iar energia pozitivă pe care au adus-o, forfota care a umplut clădirea Parlamentului prin curiozitatea celor mici, au făcut această zi ploioasă să devină una însorită. 
Le urez mulți ani fericiți, plini de bucurii și de voie bună tuturor copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie. 
Felicit, totodată, organizatorii porților deschise de la Camera Deputaților cu ocazia Zilei Copilului, care mi-au adresat invitația de a deschide publicului și biroul meu de lucru. Având în vedere interesul foarte mare pe care îl are acest eveniment, îi asigur pe toți cei care doresc să vadă Palatul Parlamentului că programul va fi prelungit până când toată lumea îl va putea vizita", a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a făcut fotografii și a vorbit cu copii care au vizitat Palatul Parlamentului. Cei mici, dar nu numai, par să fie plăcut surprinși de evenimentul dedicat lor. Unul dintre copii, o fetiță, i-a transmis lui Ludovic Orban că vrea să devină astronaut și să ajungă pe Lună pentru că îi place să plutească.
Să plutești pentru că nu este gravitație. Pământul te trage, e gravitație mai mare. Sunt și alte planete. Luna e un satelit. Ai timp să vezi, să îți alegi planetele pe care să zbori”, a fost răspunsul președintelui Camerei Deputaților.
El a făcut fotografii şi a vorbit cu copiii care vizitează Palatul Parlamentului.
"E o instituţie importantă a statului şi e important ca şi copiii să vadă practic unde se iau deciziile, unde se fac legi şi, până la urmă, cum se iau aceste decizii care le afectează şi lor viaţa", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
În 1 iunie, Camera Deputaţilor a invitat copiii şi însoţitorii acestora să participe, gratuit, la "Ziua Porţilor Deschise", desfăşurată sub îndemnul "Împarte-ţi ziua cu părinţii la Camera Deputaţilor".