Predoiu: Siguranţa cetăţeanului nu este în niciun fel şi pentru nimic negociabilă

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, i-a îndemnat pe lucrătorii din structurile ministerului să arate că sunt mai puternici decât cei care comit infracţiuni, profesionişti şi dedicaţi legii şi cetăţeanului.

Predoiu: Siguranţa cetăţeanului nu este în niciun fel şi pentru nimic negociabilă


Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, la Constanţa, că este inadmisibil ca cetăţenii, care sunt plătitori de taxe şi impozite pentru „siguranţa străzii”, să plătească cu sănătatea şi uneori cu viaţa din cauza „nesiguranţei străzii”, îndemnându-i pe lucrătorii din structurile ministerului să arate că sunt mai puternici decât cei care comit infracţiuni, profesionişti şi dedicaţi legii şi cetăţeanului.

La eveniment au participat reprezentanții tuturor structurilor Ministerului de Interne, alături de ministrul Cătălin Predoiu, chestor de poliție Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, prefectul județului, Silviu Iulian Coșa și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Prezent în staţiunea Mamaia la o prezentare a efectivelor şi tehnicii structurilor MAI care vor acţiona în acest sezon estival pe litoral pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi asigurarea ordinii publice, Predoiu a vorbit despre crimele şi agresiunile petrecute în ultimele zile în ţara noastră.
"Din păcate, ne întâlnim astăzi într-un context în care, în urma comiterii unor grave infracţiuni, cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, cetăţeni nevinovaţi. Şi cred că e de datoria mea ca, înainte de orice (…), să îmi exprim compasiunea faţă de familiile victimelor, sincere condoleanţe familiilor îndoliate şi în acelaşi timp să asigur toţi cetăţenii României că structurile Ministerului Afacerilor Interne, fie că e vorba de poliţie, fie că e vorba de structurile pregătite pentru situaţii de urgenţă, îşi vor face datoria în continuare şi vor face ca această societate să rămână una sigură, în ciuda unor indivizi izolaţi sau grupuri de indivizi izolaţi care atentează la lege, la drepturile cetăţenilor, atentează la viaţa şi sănătatea lor. (…) Felicit Poliţia Română că a intervenit cu profesionalism şi promptitudine în urma acestor tragice evenimente, a identificat, a confirmat şi a reţinut pe mai mult decât presupuşii făptaşi şi îmi exprim încrederea că şi justiţia îşi va face datoria, fără iertare, pe baza probelor strânse de poliţişti şi de procurori. Siguranţa cetăţeanului nu este în niciun fel şi pentru nimic negociabilă. De felul în care dumneavostră vă faceți meseria depinde de viața noastră, a tuturor. Noi, conducerea, vom fi alături de dumneavoastră, să păstrați siguranța neștirbită, să păstrați strada și mai sigură, traficului de droguri, de persoane. Faceți legea tare, arătați că sunteți mai puternici decât cei care fac fărădelegile. Guvernul și Parlamentul vă va respectă și asta o să se vadă în legi. Nici dumneavoastră și nici noi nu avem dreptul să ne lăsăm depășiți de aceste evenimente. Cetățenii au plătit taxe și impozite pentru siguranța străzii. Știu că vă faceți datoria, dar trebuie mai mult. Sunt un om care vrea mai mult. Lumea are încredere în structurile MAI, dar trebuie să întărim această încredere. Vom continuă eforturi care s-au făcut în anii anteriori. Sun convins că vorbele mele spuse din inima ajung la dumneavoastră", a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a făcut apel la toate structurile din cadrul instituției pe care o conduce, de a respecta cetățenii contribuabili. Ministrul a cerut toleranță zero vizavi de abaterile de la regulile de circulație, agresivitatea în trafic, alcoolul și drogurile la volan sau depășirea vitezei. 
"Nu vreau niciun fel de înțelegere față de acești oameni. Nu trebuie să interveniți numai pentru a sancționa pe cei care încalcă legea, ci și să asigurați libertățile și drepturile celor care o respectă. Vă asigur că nu vom rămâne doar la stadiul de discuții, ne mobilizăm, și să vă considerați toți în stare de mobilizare. Nu neg au fost făcute eforturi, au fost rezultate, dar vreau mai mult. Vă doresc misiuni ușoare! Vă doresc tuturor să încheiați această misiune cu bine, să va întoarceți acasă cu sentimentul datoriei împlinite”, a conchis Predoiu.

Coordonatorul activității de ordine și siguranță de pe litoral din acest sezon este chestorul de poliție Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, acesta anunțând că, un efectiv de 440 de polițiști detașați din țară vor fi prezenți la malul mării pe tot parcursul sezonului estival.
"Iată-ne la mai puțin de o zi distanță de a pune în vigoare planul pentru perioada sezonului estival. Este momentul în care structurile MAI arată că principala prioritate este cetățeanul. Vom asigura funcția de sprijin pentru asigurarea măsurilor de ordine la toate festivalurile. În nu mai puțin de o săptămâna va avea loc festivalul Neversea. Credem că există toate premisele pentru ca întreaga comunitate constănțeană și turiștii de pe litoralul romanesc să se simtă în siguranță", a spus chestorul Adrian Glugă, care a asigurat atât cetățenii, cât și turiștii de pe litoral, că vor beneficia de un climat de siguranță. 

"Trăim într-o societate imperfectă, care are nevoie de oameni ce garantează libertățile și drepturile fundamentale, care vor preveni orice risc apărut", a declarat și prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa.