Prima Doamnă a SUA, Jill Biden s-a întâlnit cu militarii americani de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a sosit vineri în România pentru o vizită de două zile și s-a întâlnit cu militarii americani de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden s-a întâlnit cu militarii americani de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu
Foto: Susan Walsh/Pool via Reuters


Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a sosit vineri în România pentru o vizită de două zile și s-a întâlnit cu militarii americani de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Mai apoi, soția președintelui american Joe Biden va porni spre București, acolo unde va sta până sâmbătă seară.

Aeronava Air Force Two a aterizat vineri după-amiază la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, acolo unde se află un contingent important de militari americani.
Prima-doamnă Jill Biden a luat masa alături de soldații americani la cantina de la baza militară Mihail Kogălniceanu, așa cum procedase și soțul său, Joe Biden, atunci când i-a vizitat, în martie, pe militarii SUA din Polonia.

Potrivit imaginilor postate pe contul oficial de Twitter al prime-doamne, Jill Biden, având mască și mănuși de plastic, își pune într-o casoletă mâncare de la o vitrină cu autoservire, sub privirile câtorva militari americani. „Mâncarea înseamnă dragoste”, este comentariul care însoțește imaginile.


Sâmbătă, Jill Biden are programată o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, prilej cu care va exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul poporului român în ajutorarea refugiaţilor ucraineni.
Ulterior, soţia preşedintelui american va vizita o şcoală publică din Bucureşti, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.
Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită în această călătorie de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried. Din delegaţia care o va însoţi pe Jill Biden în România vor face parte, de asemenea, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 - 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein.
Călătoria în Europa va continua cu deplasarea în Slovacia. Soția celui de-al 46-lea președinte american va porni sâmbătă seară spre Bratislava, iar duminică se va întâlni cu refugiații ucraineni din Kosice şi Vysne Nemecke.
„În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei (sărbătorită în SUA în a doua duminică a lunii mai, n.r.) alături de mamele și copiii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului lui Putin. Voi vizita și trupele Statelor Unite și voi exprima recunoștința pentru eforturile de ajutorare ale țărilor vecine și ale lucrătorilor americani”, a scris Jill Biden pe Twitter, în timp ce se afla la bordul aeronavei care a adus-o în România.