Raiduri ale aviaţiei israeliene asupra unor poziţii deținute de armata siriană

Armata israeliană a vizat nouă pozițiii ale armatei siriene ca răspuns la un atac provenind din Siria

Raiduri ale aviaţiei israeliene asupra unor poziţii deținute de armata siriană


Aviaţia israeliană a lansat raiduri aeriene asupra unor poziţii ale armatei siriene, în noaptea de duminică spre luni, ca represalii faţă de un tir de obuz, duminică, soldat cu un mort în partea ocupată de către Israel a Platoului Golan.

“Armata israeliană a vizat nouă pozițiii ale armatei siriene, ca răspuns la un atac provenind din Siria în care a fost ucis un adolescent israelian, iar alţi doi civili israelieni au fost răniţi”, se arăta într-un comunicat militar.
“Instalaţiile vizate includ cartiere generale militare siriene şi rampe de lansare. Ţintele au fost atinse”, precizează armata.
“Locuitori din nordul Israelului au auzit explozii de partea siriană a frontierei”, a scris site-ul de ştiri israelian Ynet.
Un adolescent arab israelian, în vârstă de 13 ani, a fost ucis duminică în Golan, în cel mai grav incident armat care a avut loc în partea ocupată de către Israel, de la începutul războiului civil din Siria, în 2011.
Armata israeliană a evocat “un atac intenţionat” asupra unui vehicul civil, comis de către forţele din Siria. Potrivit unui purtător de cuvânt, tancuri israeliene au ripostat vizând poziţii ale armatei siriene, fără să anunţe victime.
Surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de radioul public israelian, au afirmat că proiectilul a fost tras duminică de armata siriană, ceea ce armata israeliană, la solicitarea AFP, nu a dorit să comenteze.
În luna martie, aviația militară israeliană a bombardat poziții ale armatei siriene la câteva ore după explozia unei bombe care a rănit patru soldați israelieni pe Înălțimile Golan.