Răsăuțeanu a lansat proiectul Constanța la pas: Domnule primar, ieșiți din birou și pregătiți stațiunea pentru începerea sezonului estival!

Fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu a lansat proiectul „Constanța la pas“ prin care își propune să identifice problemele și să găsească soluții imediate pentru a salva turismul.

Răsăuțeanu a lansat proiectul Constanța la pas: Domnule primar, ieșiți din birou și pregătiți stațiunea pentru începerea sezonului estival!


Consilierul local, Costin Răsăuțeanu a lansat proiectul „Constanța la pas“ prin care își propune să identifice problemele și să găsească, în parteneriat și dialog permanent cu mediul privat constănțean, soluții imediate pentru a salva turismul în orașul de la malul mării.

"Demarăm proiectul “Constanța la pas”! 
Ne propunem să identificăm problemele și să găsim împreună, în parteneriat și dialog permanent cu mediul privat constănțean, soluții imediate pentru a salva turismul în orașul de la malul mării. 
Împreună cu reprezentanți ai mediului privat și membri ai board-ului director al Organizației Patronale Mamaia-Constanța, am luat la pas, pentru început, stațiunea Mamaia. 
Deși suntem în luna aprilie, reprezentanții autoritații publice locale nu au realizat lucrările care intră în responsabilitatea lor. 
In schimb, pun multă presiune pe agenții economici și așa vitregiți în cel de-al doilea an al pandemiei, cu afaceri inchise sau limitate și lipsă de resurse specifice. 
Așa arată stațiunea Mamaia acum: 
· spații verzi pârjolite si neîngrijite, domenii publice pline de peturi, resturi menajere etc.; copaci netoaletați, copăcei uscați sau rupți; 
· saci neridicați plini de gunoi;
· panouri de afisaj ruginite si pline de hârtii rupte; lipsa signalistică specifică în statiune; 
· mobilierul urban achiziționat prin fonduri europene este lăsat de izbeliște si neîntreținut; 
· bănci care necesită cosmetizare, copertine rupte, rigole pline de nisip; 
· iluminatul public nefuncțional; 
· zona de promenadă este invadată de nisip;  bolarzii sferici care au rol de protecție sunt dislocați haotic. 
Domnule primar, stațiunea Mamaia arată deplorabil. Ieșiți din birou si pregătiți stațiunea pentru începerea sezonului estival! 
Dacă aceasta este radiografia stațiunii la ora actuală, autoritățile locale trebuie să intervină acolo unde este treaba lor să o facă. 
Este important să lucrăm împreună, nu să arătăm cu degetul și să punem sarcini în cârca unor muribunzi – căci așa este acum mediul privat al turismului constănțean, crezând că așa ne-am bifat misiunea. 
Autoritatea locală trebuie să facă front comun cu agenții economici; comunicarea cu aceștia nu înseamnă doar schimb de hârtii și somații. 
Trebuie să punem urgent în cap de listă stațiunea Mamaia, să fim alături 100% de hotelieri si de proprietarii de restaurante, să opereze cât mai bine în acest scurt sezon și să convingem turistul român că aici va fi în siguranță!", a scris Costin Răsăuțeanu pe pagina sa de Facebook.