Cîțu: Biserica să se implice în campania de vaccinare în mediul rural. Nu relaxăm măsurile

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că „revenirea la normalitate” va începe cu data de 1 iunie. „e un prim pas”, a spus șeful Guvernului, precizând că multe dintre restricții vor fi relaxate.

Cîțu: Biserica să se implice în campania de vaccinare în mediul rural. Nu relaxăm măsurile


Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că „revenirea la normalitate” va începe cu data de 1 iunie. „e un prim pas”, a spus șeful Guvernului, precizând că multe dintre restricții vor fi relaxate, însă până atunci campania de vaccinare trebuie accelerată. Iar pentru asta a cerut o implicare a Biseicii în campania de vaccinare.

Acesta amai precizat că nu se vor relaxa măsurile în perioada următoare, în ciuda protestelor, întrucât restricţiile impuse au avut efectele scontate. Premierul le-a transmis tuturor celor care protestează să respecte legislaţia.
„Este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. E nevoie ca toţi românii din mediul rural să aibă aceste informaţii şi să se vaccineze”, a anunţat Florin Cîţu.
„Aşa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârşitul lunii iulie”
Florin Cîţu le cere aleşilor să promoveze vaccinarea
„Fac un apel la politicieni, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii judeţeni şi locali, cu toţii să meargă şi să prezinte datele din campania de vaccinare.
Toţi românii să ştie şi să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare”, mai spus premierul.
Premierul a fost întrebat, dacă se vor relaxa măsurile în perioada următoare şi a afirmat: ”În  niciun caz. Nu relaxăm măsurile”.
Cîţu a adăugat: ”Măsurile pe care le-am luat în ulimele zile au avut impact pozitiv”.
Întrebat ce mesaj are pentru cei care protestează, premierul a afirmat: ”Să respecte legislaţia în vigoare”.
Ultimele restricţii impuse de Guvern au generat proteste în eci de localităţi din ţară, dar participanţi nu au respectat msurile saitare şi nici interdcţiile de circulaţie.