Răsăuțeanu dorește înființarea a patru centre de asistență medicală şi recuperare pentru seniori

Liderul social-democraților constănțeni, Costin Răsăuțeanu, anunță că a depus proiectul de hotărâre pentru înființarea a patru Centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului nostru.

Răsăuțeanu dorește înființarea a patru centre de asistență medicală şi recuperare pentru seniori


Liderul social-democraților constănțeni, Costin Răsăuțeanu, anunță că a depus proiectul de hotărâre pentru înființarea a patru „Centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului nostru.

„Am depus proiectul de hotărâre pentru înființarea a patru centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului nostru. Este un proiect de anvergură pentru pensionarii constănțeni, primul de acest tip pentru Constanța, prin crearea unor spații care oferă servicii integrate. Venim în sprijinul persoanelor vârstnice pentru îmbunătățirea calității vieții acestora și a stării lor de sănătate.
Este extrem de important, urgent chiar, să creăm cadre de socializare, de implicare a seniorilor și să combatem, astfel, izolarea sau instalarea depresiei - inamic al unei vieți liniștite și sănătoase.
Cele patru spații destinate centrelor de asistenţă şi recuperare pentru seniori vor deservi toate cartierele municipiului Constanţa. Accesul și participarea la activitățile centrelor sunt gratuite.
Sperăm ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal. Solicităm astfel administrației PNL-USR să înțeleagă necesitatea unui astfel de program care vine în sprijinul seniorilor noștri.
PSD Constanța va fi întotdeauna alături de seniorii orașului nostru. Vom susține fără echivoc și în permanență proiecte care să răspundă nevoilor celor care au clădit acest oraș! Din #RESPECT!”, a transmis Costin Răsăuţeanu, pe Facebook.

Persoanele vârstnice vor beneficia de asistenţă medicală pentru monitorizarea parametrilor funcţionali, cum ar fi verificarea tensiunii, a pulsului, a glicemiei şi a temperaturii.
De asemenea, vor exista terapii de recuperare, terapii de relaxare, stimularea participării la activităţile intelectuale, gimnastică medicală şi de întreţinere, consiliere psihologică, consiliere juridică şi aşa mai departe. Totodată, vor exista servicii de informare cu privire la prevenirea anumitor boli în rândul persoanelor vârstnice şi prezentări pe teme de interes medical pentru seniori, susţinute de specialişti în domeniu: fitoterapie, tratamente naturiste, alimentaţie/diete, auto-masaj, apiterapie, meloterapie, cromoterapie, talasoterapie.
Persoanele vârstnice vor beneficia de activităţi recreative şi de socializare precum lectură, citirea presei, proiecţii de filme, atelier de lucru manual, karaoke, dans sau jocuri de societate.