Răsăuțeanu: În ședinţa Consiliului Local s-a votat o altă inepție colosală marca Chiţac - Ovanesian

Costin Răsăuțeanu a scris pe o rețea de socializare, că este o altă inepție colosală marca Chiţac – Ovanesian, în care a afirmat că este un proiect care trădează un raționament viciat.

Răsăuțeanu: În ședinţa Consiliului Local s-a votat o altă inepție colosală marca Chiţac - Ovanesian


Fostul viceprimar al Constanței, Costin Răsăuțeanu a scris pe o rețea de socializare, că este o altă inepție colosală marca Chiţac – Ovanesian, în care a afirmat că este un proiect care trădează un raționament viciat, o logică înșelătoare și un proiect care nu ţine cont de cadrul legal național.

„Un abuz care va bloca procedura de autorizare și va încălca drepturile proprietarilor. Mai exact, Ordinul 59/2013  pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la rețele electrice de interes public, cu modificările și completările ulterioare, spune negru pe alb că, pentru obținerea avizului tehnic de racordare, solicitantul trebuie să depună autorizația de construire a obiectivului. De aici reiese că, pentru obţinerea avizului tehnic de racordare, este necesară depunerea certificatului de urbanism și a autorizaţiei de construire. Așadar, nu se poate condiționa obținerea  autorizației de construire pentru clădiri de obținerea autorizației de construire pentru echiparea/pre-echiparea infrastructurii rețelelor edilitare și rutiere, etc.“, spune Costin Răsăuțeanu, liderul grupului PSD din Consiliul Local Municipal Constanța.
Consiliul Local Constanța a votat, ieri, la propunerea primarului Chițac, o hotărâre prin care emiterea autorizațiilor de construire pentru clădiri va fi condiționată de obținerea autorizației de construire pentru echiparea/preechiparea infrastructurii edilitare și rutiere. El a afirmat că tot în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local a atras atenția asupra unei alte hotărâri votate, prin care Primăria va împrumuta bani de la BERD pentru construcția de parcări și reabilitarea iluminatului public.

„Am atras atenția asupra faptului că există erori colosale în interiorul proiectului, privind împrumutul de 20 de milioane de euro, pe care primăria vrea să îl facă și pe care concetățenii trebuie să îl plătească. Primul scenariu de investiții pentru modernizarea iluminatului public face referire la reconstrucția completă a bulevardelor, străzilor și a parcurilor, inclusiv înlocuirea lămpilor, stâlpilor și a rețelei de cabluri. Dar, în acelasi timp, se prezintă o defalcare a costurilor investiției doar pentru înlocuirea lămpilor, stâlpilor și a rețelei de cabluri. Nu se pomenește niciunde de reconstrucția completă  a bulevardelor, străzilor si parcurilor.
Cred că trebuie să avem în vedere nu numai eficientizarea costurilor, dar și siguranța constănțenilor! În acest sens, i-am solicitat primarului să reanalizeze proiectul, astfel încât să începem modernizarea iluminatului public în zona de blocuri, în cartiere precum Poarta 6, Abator, CET, Tomis Nord, Faleza Nord, unde iluminatul stradal lasă de dorit! Nu a acceptat! De ce trebuie să fie văduviți constănțenii din zonele de blocuri de un iluminat stradal corespunzător, care să îi facă să se simtă în siguranță? Este inadmisibil! De asemenea, am atras atenția că prețurile estimate pe mp sunt exagerate și că, în realitate, cele 10 milioane de euro nu vor ajunge niciodată pentru construcția parcărilor asumate prin proiect!“, a mai spus Răsăuțeanu.