Record de vaccinări anti-COVID în ultimele 24 de ore, dar şi zeci de reacţii adverse raportate

Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut public cel mai nou raport privitor la campania de vaccinare anti-COVID.

Record de vaccinări anti-COVID în ultimele 24 de ore, dar şi zeci de reacţii adverse raportate


Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut public cel mai nou raport privitor la campania de vaccinare anti-COVID. Astfel, în ultimele 24 de ore, România a vaccinat peste 16 mii de persoane, însemnând medici, asistente şi personal auxiliar din spitale. Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat, marţi, că alte 16.101 cadre medicale au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 41.609. S-au înregistrat 89 de reacţii adverse comune şi minore, dintre care 56 reacţii de tip local. Cinci reacţii adverse sunt în investigare

România se află în prima etapă a vaccinării, în care sunt imunizaţi toţi angajaţii din spitale, medicii de familie sau specialiştii din Direcţiile de Sănătate Publică. După un început greoi, cu doar câteva sute de vaccinări pe zi, astăzi autorităţile au raportat un număr record de imunizări, peste 16.000 de persoane, în 24 de ore.
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 5 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 16.101.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 41.609.
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 89 reacții comune și minore, dintre care: - 56 reacții de tip local; - 33 reacții generale; *Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 136 reacții comune și minore, dintre care: - 64 reacții locale cu durere la locul injectării; - 72 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie); *Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare.