România a învins Muntenegru, dar nu a reușit să obțină calificarea la JO de laTokyo

Naționala de handbal feminin ratează Jocurile Olimpice din această vară. România a învins Muntenegru, dar nu a reușit să obțină calificarea la Tokyo.

România a învins Muntenegru, dar nu a reușit să obțină calificarea la JO de laTokyo
Foto: Digisport


Selecționata de handbal feminin a României a învins Muntenegru, 28-25, în cea de-a doua partidă din turneul preolimpic, însă chiar și cu victoria obținută duminică în compania naționalei din țara vecină „tricolorele” au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în condițiile în care ar fi avut nevoie de un succes la cinci goluri diferență.

În duelul inaugural din grupa noastră, vineri, Muntenegru a produs marea surpriză și a învins naționala Norvegiei la o diferență de cinci goluri, exact handicapul la care avea să piardă România sâmbătă cu selecționata din țara nordică. În aceste condiții, „tricolorele” ar fi avut nevoie de o victorie la cinci goluri împotriva muntenegrencelor.
Cristina Neagu a marcat 12 goluri pentru România, Crina Pintea 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăviţa 3, Sonia Seraficeanu 3, Laura Moisă 2, Cristina Florica 1. Denisa Dedu a apărat 4 şuturi, iar Yuliya Dumanska 5.
Pentru Muntenegru au înscris Djurdjina Jaukovic 9 goluri, Jovanka Radicevic 4, Itana Grbic 4, Majda Mehmedovic 3, Ema Ramusovic 2, Bobana Klikovac 1, Andrea Klikovac 1, Katarina Dzaferovic 1.
Portarul Ljubica Nenezic (Dunărea Brăila) a apărat nu mai puţin de 14 mingi, având un procentaj de 35%.
În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.
În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.