Mexicul învinge Arabia Saudită cu scorul de 2-1

Selecţionata Mexicului a învins echipa Arabiei Saudite cu scorul de 2-1, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar în optimi s-a calificat formaţia Poloniei.

Mexicul învinge Arabia Saudită cu scorul de 2-1


Selecţionata Mexicului a învins echipa Arabiei Saudite cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar în optimi s-a calificat formaţia Poloniei.

Mexicanii s-au impus prin golurile marcate de Henry Martin (48), Luis Chavez (52), respectiv Salem Aldawsari (90+5), fiind pentru prima dată din 1982 când ''El Tri'' nu trece de faza grupelor la o Cupă Mondială.
Echipa antrenată de Gerardo Martino a dominat copios Arabia Saudită a marcat de două ori şi a ratat alte numeroase ocazii de gol, raportul şuturilor pe poartă fiind de 10-2.
Mexicanii au început foarte bine repriza secundă, marcând în min. 48, când Henry Martin a reluat din 3 metri mingea deviată de Montes la cornerul executat de Chavez.
''El Tri'' şi-a dublat avantajul la scurt timp, prin Chavez, care a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri (52).
Mexicanii au avut şi două goluri anulate, la Lozano (56) şi Antuna (87), ambele pentru ofsaid.

Jucătorii antrenaţi de Herve Renard, care s-a confruntat cu mari probleme de lot, au reuşit să înscrie golul de onoare într-un moment în care mexicanii erau mai preocupaţi de ofensivă decât de apărare, iar Salem Aldawsari (90+5) a punctat după o combinaţie cu Bahbri.

Finalul a fost dramatic: la 2-0, Mexicul pierdea calificarea în faţa Poloniei la punctele fair play, dar la 3-1 s-ar fi calificat în optimi, graţie numărului de goluri mai mare marcat.
Mexicanii veneau după patru meciuri consecutive fără gol marcat la Cupa Mondială, ultimele două în 2018 şi primele două în Qatar.
Arabia Saudită nu a reuşit să egaleze cea mai bună performanţă a sa, calificarea în optimi, din 1994.