Argentina a învins Polonia, scor 2-0, și a câștigat grupa C de la Campionatul Mondial

Argentina a învins Polonia, scor 2-0, și a câștigat grupa C de la Campionatul Mondial. Europenii au profitat de rezultatul din Arabia Saudită - Mexic, scor 1-2, și s-au calificat în optimi.

Argentina a învins Polonia, scor 2-0, și a câștigat grupa C de la Campionatul Mondial


Argentina a învins Polonia, scor 2-0, și a câștigat grupa C de la Campionatul Mondial. Europenii au profitat de rezultatul din Arabia Saudită - Mexic, scor 1-2, și s-au calificat în „optimi”.

Argentina a obţinut o calificare meritată, prin golurile marcate de Alexis Mac Allister (47) şi Julian Alvarez (68), mai ştergând din impresia lăsată la meciul de pomină cu Arabia Saudită (1-2).
Selecţionata Albiceleste a făcut un meci foarte bun, chiar şi cu un Messi mai şters, care a ratat un penalty, statistica arătând o dominare cvasitotală a sud-americanilor, cu o posesie de 64%-25% (11% in contest), 24-3 şuturi la poartă şi 13-0 la cele pe poartă.

În min. 37, Szczesny a avut o ieşire mai puţin inspirată şi l-a lovit pe Messi la un duel aerian, astfel că Argentina a primit penalty, după consultarea arbitrajului video. Însă Messi a executat slab, la semiînălţime, iar Szczesny a apărat (39). A fost al doilea penalty apărat de goalkeeper-ul lui Juventus la Mondialul din Qatar, după cel din meciul cu Arabia Saudită (Salem Aldawsari).

Campioana Americii de Sud a început excelent repriza secundă, iar Mac Allister a înscris cu un şut din centrul careului, la centrarea lui Molina (47).
Julian Alvarez a dublat avantajul echipei antrenate de Lionel Scaloni (68), cu un şut la colţul lung, după o pasă primită de la Enzo Fernandez.
Polonia a fost salvată doar de evoluţia saudiţilor, care au rezistat eroic în faţa Mexicului.
Argentina a câștigat grupa C și va juca în „optimi” împotriva Australiei, sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19:00.
Polonia, ocupanta poziției secunde în grupa C, va înfrunta Franța în faza următoare, duminică, 4 decembrie, de la ora 19:00.