Rusia amenință Republica Moldova. Zaharova: Vom fi obligați să răspundem la aceste acțiuni neprietenoase

Purtătoarea de cuvânt din Ministerul rus al afacerilor externe, Maria Zaharova, a amenințat că Rusia va lua măsuri de răspuns odată ce Republica Moldova se va alinia la unele sancțiuni introduse de UE.

Rusia amenință Republica Moldova. Zaharova: Vom fi obligați să răspundem la aceste acțiuni neprietenoase


Purtătoarea de cuvânt din Ministerul rus al afacerilor externe, Maria Zaharova, a amenințat că Rusia va lua măsuri de răspuns odată ce Republica Moldova se va alinia la unele sancțiuni introduse de UE, potrivit Unimedia.info.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a anunțat că țara a început să se alinieze gradual la sancțiunile introduse de UE împotriva Rusiei ca urmare a agresiunii lansate asupra Ucrainei și va sancționa mai mulți cetățeni ruși „în câteva săptămâni”.
Reprezentanta Ministerului rus de externe a acuzat Chișinăul că desfășoară o „campanie anti-rusească”.
„În încercarea de a le conveni curatorilor occidentali, autoritățile de la Chișinău continuă cu deosebit avânt campania anti-rusească”, a declarat Maria Zaharova.
Ea susține că Rusia va fi nevoită să ia măsuri de răspuns odată ce Republica Moldova se va alinia sancțiunilor UE. „Nu e alegerea noastră, e un răspuns la acțiunile neprietenoase”, a mai spus Maria Zaharova.