Sărbătoare importantă în România! Ziua Drapelului Național marcată de marinarii militari

La Constanța, drapelul României a fost ridicat la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei, în garnizoana Babadag ceremonia a fost organizată la Monumentul Eroilor

Sărbătoare importantă în România! Ziua Drapelului Național marcată de marinarii militari


Militarii din Forţele Navale Române au participat vineri, 26 iunie, la ceremoniile militare şi religioase care au avut loc, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, la Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și București.

La Constanța, drapelul României a fost ridicat la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei, în garnizoana Babadag ceremonia a fost organizată la Monumentul Eroilor, iar în Mangalia, Brăila, Tulcea și la sediul Statului Major al Forțelor Navale din București ceremoniile s-au organizat doar în interiorul unităților militare, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și de prevenire a infectării cu noul coronavirus.
26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.
Drapelul național evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate națională, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României.
Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.