SIIJ nu a respectat termenul impus de Instanţa Supremă pentru soluţionarea dosarului Laurei Codruţa Kovesi

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu a respectat termenul stabilit de Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv 1 aprilie, pentru soluţionarea dosarului Laurei Codruţa Kovesi.

SIIJ nu a respectat termenul impus de Instanţa Supremă pentru soluţionarea dosarului Laurei Codruţa Kovesi


Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu a respectat termenul stabilit de Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv 1 aprilie, pentru soluţionarea dosarului în care fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi este cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa. 

Laura Codruţa Kovesi a cerut în ianuarie anul acesta Înaltei Curţi ca Secţie specială soluţionarea de urgenţă a dosarului în care este cercetată, potrivit Agerpres.
Fosta şefă a DNA, Laura Codruta Kovesi a deschis, pe 23 decembrie, la Înalta Curte un proces având ca obiect "contestaţie durată proces," conform portalului instanţei.  
Pe 27 ianuarie, un judecător la Înalta Curte i-a dat termen Adinei Florea, procurorul de la Secţia specială care instrumentează acest caz, să finalizeze ancheta până la 1 aprilie, având două variante, fie o trimite pe Kovesi în judecată, fie o scoate de sub urmărire penală şi clasează dosarul.  
Sectia Apecială a transmis vineri, prin intermediul Biroului de presă al Parchetului General, că în dosarul Laurei Kovesi "nu a fost adoptată o soluţie". Practic, Secţia specială nu a pus în aplicare o decizie definitivă a Curţii Supreme.