Simion: Guvernul ia măsuri tâmpite. Toate măsurile sunt absurde și inutile, pentru asta protestăm!

Copreședintele AUR, George Simion, a participat la protestul organizat în Piața Universității, în mijlocul mulțimii. Simion spune că măsurile sunt absurde și inutile

Simion: Guvernul ia măsuri tâmpite. Toate măsurile sunt absurde și inutile, pentru asta protestăm!


Copreședintele AUR, George Simion, a participat la protestul organizat în Piața Universității, în mijlocul mulțimii. Acesta spune că actualul guvern trebuie să plece și că partidul său are „oameni capabili” pentru scoaterea României „din criză”.

Simion spune că măsurile sunt absurde și inutile și că „trebuie să lucrăm la imunitatea naturală”. Creșterea infectărilor în urma protestelor este negată de Simion, care spune că „dreptul de a protesta nu poate fi pus în balanță cu starea medicală”.
„Suntem pregătiți să propunem oameni capabili să scoată țara din criză. Și medicilor, și tuturor românilor le spunem că avem soluții.Este greu s-o mai ducem măcar o lună cu clasa politică ce ne-a condus. Ei nu sunt interesati de sanatatea românilor! (...). Românii se îmbolnăvesc când stau în casă. (...). Toate măsurile sunt absurde și inutile, pentru asta protestăm!”, au fost primele declarații ale lui George Simion ajuns la protestul din Piața Universității.
Întrebat de jurnaliști despre efectele grave ale aglomerării oamenilor la proteste și locurile insuficiente de la ATI din spitale, George Simion a replicat că „să ceară Guvernului să facă loc la Terapie Intensivă. Nu noi suntem problema, ci cei care ne-au condus un an de zile”.
Ca prime decizii care ar trebui luate în prezent, inclusiv de AUR dacă ar prelua guvernarea, George Simion a spus că „să lucrăm la imunitatea naturală și să vedem ce scheme de tratament au funcționat. Să lucreze la sanătatea publică, să lase sălile de sport deschise, să lase școlile deschise, să investească în sănătate, în locurile de la ATI, în spitale. Nu am vazut în ultimii 31 de ani să se construiască un spital”, a mai spus Simion referitor la criticile aduse guvernării de coaliție.
Întrebat din nou de jurnaliști ce soluții imediate ar avea, George Simion a acuzat că „nu trebuia noi să ieșim în stradă, că Guvernul ia măsuri tâmpite, să închidă magazinele la 6 (18.00), n-o să crească cazurile. Nu credem că dreptul la protest, la educație trebuie condiționate de starea medicală, trebuia rezolvată de taxele și impozitele din ultimii ani. Nu se pot pune în balanță”, a mai spus Simion, din mijlocul protestatarilor.