Simion va ataca în justiţie noile restricţii: Se instaurează carantină după nişte cifre măsluite

Liderul AUR, George Simion, a reconfirmat că formaţiunea sa va contesta în justiţie măsurile decise cu o zi înainte de Guvern, care impun noi restricţii de mobilitate.

Simion va ataca în justiţie noile restricţii: Se instaurează carantină după nişte cifre măsluite


Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a reconfirmat că formaţiunea sa va contesta în justiţie măsurile decise cu o zi înainte de Guvern, care impun noi restricţii de mobilitate şi de activitate în zonele cu o rată ridicată a infectărilor cu COVID.

"Trăim, probabil, într-o dictatură iar scopul este să se inducă panică, să se inducă frică iar aceste bâlbâieli cu anunţuri pe Facebook din partea primului ministru nu-şi au rostul. Oamenii nu vor şti. 'Când trebuie să intru în casă, la 18? La 20? Mai am voie să ies? La un metru? La 100 de metri?'
Sunt măsuri ilogice. Franţa aplică această oră, ora 18 (de interdicţie a deplasărilor, n.r.) din decembrie şi numărul a tot crescut. Nu ne dăm seama de ce sălile de sport sunt închise, când tocmai sportul, tocmai încrederea în sine avantajează imunitatea oamenilor. Acum oamenilor nu li se dă încredere, li se dă frică pe pâine.
Aşteptăm textul ordonanţei, care e, cu siguranţă, neconstituţională, prin care medicii nu vor răspunde pentru malpraxis. Vlad Voiculescu dă dovada supremă a dictaturii medicale pe care vrea să o impună.
George Simion: Se instaurează carantină după nişte cifre măsluite
Cred că, în sfârşit, va fi fericită Andreea Moldovan, secretarul de stat, pentru că va instaura carantină, va instaura starea de urgenţă după nişte cifre îndoielnice. Au fost măsluite electoral, după cum a spus chiar ministrul Sănătăţii. 
E suficient să vedem harta şi faptul că nu mai avem voie să ieşim din casă decât pentru a merge la lucru, în rest trebuie să prezentăm adeverinţă", a spus George Simion într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
Întrebat dacă va contesta noile restricţii, Simion a răspuns: "Absolut. Şi la tribunal, şi la Curtea Constituţională...Trebuie să folosim fiecare pârghie la dispoziţie, pentru că românii nu mai suportă...Prin mimetism, aplicăm nişte măsuri care nu ajută. Trebuie să participăm la această prefăcătorie, sau să spunem oamenilor adevărul? Nu ajută!"