Trei pacienţi morţi după o avarie la sistemul de oxigen, la Spitalul Victor Babeş

Trei persoane au decedat după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, au declarat surse din Ministerul Sănătății.

Trei pacienţi morţi după o avarie la sistemul de oxigen, la Spitalul Victor Babeş


Tragedie la Spitalul Victor Babeș din Capitală, luni seară. Trei persoane au decedat după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, au declarat surse din Ministerul Sănătății.

UPDATE: 12 aprilie, ora 22:30// Instalarea ventilatoarelor care furnizau oxigen pentru pacienți  a fost făcută de DSU, că și contractul cu firma care făcea întreținerea, potrivit surselor B1 TV. 
Medicul de la DSU care se ocupă de partea tehnică nu a fost niciodată la Victor Babeș, iar toate indicațiile au fost date prin videocall. Singurul lucru care a fost modificat a fost instalația electrică exterioară.
UPDATE: 12 aprilie, ora 21:20// Cele trei persoane decedate în unitatea mobilă în urma defecțiunii sunt femei, potrivit informațiilor oferite de Tudor Mușat, în emisiunea Actualitatea, de pe B1 TV.
UPDATE: 12 aprilie, ora 21:00// Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 17.00. Departamentul pentru Situații de Urgență precizează că personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă a semnalat intrarea în avarie concomitent a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnica a spitalului  că acesta prezenta o alama de supratensiune, respectiv presiune de peste 6 bari, limita maximă admisă. În urma verificării, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentatul firmei distribuitoare a ventilatoare a refuzat intrare în unitatea, deși i-a fost oferit echipat de protecție împotriva COVID0-19 și a părăsit incinta spitalului. 
Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Omoruri a anunţat luni că, sub coordonarea unităţii de Parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi de la Unitatea mobilă de Terapie intensivă operată tehnic de Institutul "Victor Babeş".
Potrivit unui comunicat de presă, cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs decesele.
Trupurile neînsufleţite urmează să fie ridicate şi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, a precizat sursa citată. 
Știre inițială
Tragedie la Spitalul Victor Babeș din Capitală, luni seară. Trei persoane au decedat după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, au declarat surse din Ministerul Sănătății.
Opt pacienți cu Covid-19 erau internați în unitatea mobilă ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale.
Unitatea mobilă de la Victor Babeș a intrat în funcțiune sâmbătă dimineață, pentru că nu mai existau locuri în spitale. În acest moment nu se știe dacă defecțiunea tehnică a fost provocată de o întrerupere a alimentarii cu curent electric sau oxigen. Urmează ca aceste informații să fie confirmate printr-un comunicat oficial din partea Ministerului Sănătății.
Criminaliștii urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele producerii incidentului.