Un copil în vârstă de 6 ani a murit după ce a fost muşcat de câini

Un copil în vârstă de 6 ani a murit luni după ce a fost muşcat de câini, în localitatea Cotu Văii, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa.

Un copil în vârstă de 6 ani a murit după ce a fost muşcat de câini


Un copil în vârstă de 6 ani a murit luni după ce a fost muşcat de câini, în localitatea Cotu Văii, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa. Copilul a fost găsit cu multiple plăgi în zona gâtului, muşcături provenite de la câini, pentru salvarea micuţului nemaiputându-se face nimic.

„În cursul zilei s-a primit un apel prin serviciul 112 pentru un copil mușcat de câine, în localitatea Cotul Văii. La locul solicitării s-au deplasat un echipaj SMURD B, un echipaj SAJ B2 și SMURD C. A fost găsit un copil inconștient în stop cardio-respirator. S-a efectuat un protocol de resuscitare, dar din păcate fără rezultat. Copilul nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a transmis medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", la faţa locului au fost mobilizate două echipaje SMURD şi un echipaj SAJ.
"Astăzi, în jurul orei 12.50, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor, de 6 ani, ar fi fost mușcat de către un câine.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un câine fără stăpân.
La fața locului a ajuns și un echipaj al ambulanței, care, din nefericire, a constatat decesul copilului.
Din primele cercetări a reieșit faptul că, minorul, un băiat de 6 ani, se afla pe stradă, în fața imobilului în care locuiește.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002", au transmis reprezentanții IPJ Constanța.