Valeriu Gheorghiță: Vom actualiza platforma de vaccinare și se va anunța tipul de vaccin

Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID va fi modificată pentru a arăta oamenilor înscriși timpul estimat până la vaccinare și tipul de vaccin

Valeriu Gheorghiță: Vom actualiza platforma de vaccinare și se va anunța tipul de vaccin


Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID va fi modificată pentru a arăta oamenilor înscriși pe listele de așteptare timpul estimat până când va avea loc momentul vaccinării și tipul de vaccin din centrul de vaccinare, astfel încât oamenii să nu renunțe la programări după ce au așteptat o lungă perioadă de timp, aanunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a declarat, duminică, la Digi 24, că se va face o modificare pe platforma de vaccinare, astfel încât românii vor ști cam când vor fi programați la vaccinare, precum și tipul de vaccin care se va administra,
„Se cam intuiesc (tipurile de vaccin - n.r.), se cam știu centrele ce tip de vaccin au. (...) Eu cred că în prima parte a lunii aprilie este foarte probabil să fie operaționalizată această estimare a timpului până la vaccinarea efectivă. De ce durează atât? Lăsând la o parte procedura tehnică, în fiecare centru de vaccinare mai există încă o parte din cabinete care nu au fost activate. Ele urmează să devină active în prima parte a lunii aprilie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că până pe 13 aprilie vom mai deschide peste 350 de cabinete noi de vaccinare cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.