Zelenski: Nu există altă soluţie decât trimiterea de tancuri grele în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că nu există altă soluţie decât trimiterea de către Occident de tancuri grele în ţara sa.

Zelenski: Nu există altă soluţie decât trimiterea de tancuri grele în Ucraina


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că nu există "altă soluţie" decât trimiterea de către Occident de tancuri grele în ţara sa, în timp ce aliaţii Kievului nu au luat o decizie în cursul unei reuniuni la Ramstein, în Germania, relatează AFP.

"Da, va trebui în continuare să luptăm pentru furnizarea de tancuri moderne, dar în fiecare zi este mai evident faptul că nu există altă soluţie decât să luăm o decizie cu privire la tancuri", a spus Zelenski în discursul său de seară transmis prin video.

"Partenerii noştri au o atitudine de principiu - ei vor susţine Ucraina atât cât este necesar pentru victoria noastră", a continuat el.
Reuniţi la baza militară americană de la Ramstein, aliaţii occidentali ai Ucrainei nu au reuşit să convină cu privire la livrarea de tancuri grele, în special din lipsa de undă verde din partea Germaniei.